Egyben sült vagdalt baconbe tekerve, vele sült zöldségekkel: kiadós fogás egyszerűen
A vagdalt megunhatatlan főétel, ami hétvégén, ünnepeken, hétköznapokon is gyakran kerül az asztalra. A baconös változat szaftos és nagyon ízletes.

baconos-zoldseges-vagdalt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vagdaltat sok más mellett azért szeretjük, mert gyors, finom és kiadós fogás, ami hidegen-melegen is kitűnő. A darált húsos étel sokféleképpen variálható: zöldségekkel, tojással, kolbásszal is feldobhatod. Akkor is nagyon ízletes lesz, ha baconbe tekered. Érdemes a vagdalttal együtt zöldségeket is sütni, így jobb lesz az ízük. 

Vagdalt baconnel és zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéshús
  • 10 dkg bacon
  • 3 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 2 ág rozmaring
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db édesburgonya
  • 2 db krumpli
  • 1 db paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket áztasd be, majd alaposan csavard ki. Rakd a hússal együtt egy tálba, üsd hozzá a tojásokat és az apróra vágott kétféle hagymát. Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, és kézzel dolgozd össze a masszát. Közben kóstolgasd, ha kell, dobj még hozzá ízesítőt.

Formázz belőle hengert, tekerd körbe baconnel, rakd kevés olajjal kikent tepsibe, és önts alá vizet. A zöldségeket pucold meg, vágd fel nagyjából azonos darabokra, és dobj hozzá rozmaringot. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a hús puha, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra.
Fasírt pulykából is készülhet, ha cukkinit is keversz bele, még egészségesebb lesz!

Ezt is szeretjük