Selymes, könnyű újkrumplikrémleves reszelt sajttal: rozmaring és kakukkfű is fő benne

Selymes krémlevest is főzhetsz a friss, zamatos újkrumpliból. Ne spórold ki belőle a zöldfűszereket!

Újkrumplikrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zamatos, fűszeres újkrumplikrémleveshez a krumplit ne hámozd meg, csak jó alaposan mosd meg, és kapargasd le a héját. Vajon párolt újhagymás alapon főzve könnyű, tavaszias bevezetője lehet az ebédnek.

Újkrumplikrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg újkrumpli
  • 3 újhagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 szál rozmaring
  • 1 l alaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • reszelt sajt a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A krumpliról kapard le a héját, és kockázd fel. A vajat és az olajat egy lábosban olvaszd össze, add hozzá a hagyma felkarikázott fehér részét, és párold puhára. Add hozzá a babérleveleket, az egészben hagyott rozmaring- és kakukkfűágakat, sózd, borsozd, forgasd bele a krumplit, fedő alatt párold néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Főzd nagyjából 25 percig, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor halászd ki belőle a babérlevelet és a zöldfűszereket, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a levest. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és forrald össze. A sajtot reszeld meg, minden tányér aljába tegyél belőle ízlés szerinti mennyiséget, és kanalazd rá a forró levest.

Tavasszal, nyáron rengeteg friss zöldségből készíthetsz vitamindús ételt: ennek a spárgakrémlevesnek is nehéz lesz ellenállni.

Könnyed, tejszínes tavaszi spárgakrémleves: eteti magát, olyan finom

A tavasz kedvenc idényzöldségéből ízletes krémleves szervírozható, mely a tejföl és a tejszín keverékétől lesz csábítóan selymes.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük