Hagyományos újévi lencsefőzelék 40 perc alatt: egy kis mustártól lesz igazán finom
Nem múlhat el újév lencse nélkül, már ma főzd meg, hogy holnap ne legyen rá gondod.

Hagyományos újévi lencsefőzelék 40 perc alatt: egy kis mustártól lesz igazán finom
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A népi hiedelem szerint a lencse a jólétet és sok pénzt jelképezi. Ha nem szeretnél szűkölködni az új esztendőben, főzz egy nagy adag lencsefőzeléket. Érdemes egy nappal előre elkészíteni, mert állás közben sokat sűrűsödik. A lencsét nem szükséges áztatni, így is 30-40 perc alatt puhára fő.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg lencse
  • 2 db krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét alaposan mosd meg, válogasd át, az esetleges rossz szemeket dobd ki. Rakd fel főni valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá egészben a megtisztított vöröshagymát, a felkarikázott sárgarépát és a kisebb darabokra vágott krumplit. Mehet hozzá a babérlevél, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
 

Főzd közepes lángon, épphogy rotyogjon, körülbelül 30-40 percig. Ha kell, önts még hozzá vizet, mert a lencse főzés közben jól magába szívja. Amikor minden puha, a tejfölt keverd el a mustárral, és csorgasd a főzelékbe. Hagyd, hogy összerottyanjon, és már kész is. Fedd le, majd pihentesd, hogy szépen besűrűsödjön. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá húst. Ha van malacsülted, azzal fantasztikus.

Blog.hu ajánló