Hagyományos újévi lencsefőzelék 40 perc alatt: egy kis mustártól lesz igazán finom
Nem múlhat el újév lencse nélkül, már ma főzd meg, hogy holnap ne legyen rá gondod.


- Segíti a zsírbontást és célzottan formálja az alakot: minden, amit az elektrolipolízisről tudni kell »
- A legfurább ruhák a Golden Globe-ról: Margot Robbie úgy gondolta, hogy egy szimpla tavaszi ruha is elég lesz »
- Az 56 éves Monica Bellucci nem csak gyönyörű nő, hanem észbontóan stílusos: így kell viselni a feketét »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
A népi hiedelem szerint a lencse a jólétet és sok pénzt jelképezi. Ha nem szeretnél szűkölködni az új esztendőben, főzz egy nagy adag lencsefőzeléket. Érdemes egy nappal előre elkészíteni, mert állás közben sokat sűrűsödik. A lencsét nem szükséges áztatni, így is 30-40 perc alatt puhára fő.
Újévi lencsefőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg lencse
- 2 db krumpli
- 2 dl tejföl
- 1 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A lencsét alaposan mosd meg, válogasd át, az esetleges rossz szemeket dobd ki. Rakd fel főni valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá egészben a megtisztított vöröshagymát, a felkarikázott sárgarépát és a kisebb darabokra vágott krumplit. Mehet hozzá a babérlevél, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
Főzd közepes lángon, épphogy rotyogjon, körülbelül 30-40 percig. Ha kell, önts még hozzá vizet, mert a lencse főzés közben jól magába szívja. Amikor minden puha, a tejfölt keverd el a mustárral, és csorgasd a főzelékbe. Hagyd, hogy összerottyanjon, és már kész is. Fedd le, majd pihentesd, hogy szépen besűrűsödjön. Tálaláskor feltétlenül kínálj hozzá húst. Ha van malacsülted, azzal fantasztikus.

Még több recept