Egyszerű tejszínes túrótorta

Nagy családi kedvenc lesz

Ne várj semmilyen alkalomra, süsd meg ezt az ínycsiklandó túrótortát még ezen a hétvégén!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagyszerű túrótorta tésztája puha, a bele kerülő krém pedig könnyű és lágy. Most kapható vagy mirelit gyümölcsökkel is megpakolhatod. Az egyik legfinomabb túrós édesség, amit valaha kóstoltál. 

Túrótorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

Krém

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg gyümölcs
  • 5 dl habtejszín
  • 5 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 zacskó zselatin
  • 1 citrom

Tetejére

  • 12 g tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a piskótát. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét. Egy másik tálban keverd ki a cukrot a tojássárgákkal. Ehhez dolgozd hozzá a sütőporral elegyített lisztet, majd laza mozdulatokkal forgasd bele a habbá vert fehérjét. Tedd a masszát vajjal megkent, kilisztezett tortaformába, egyengesd el, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd meg.

Közben készítsd el a krémet. A túróhoz add hozzá a citrom héját, levét, a vaníliás cukrot, a porcukrot és az 1 deci forró vízben feloldott zselatint. Végül dolgozd hozzá a kemény habbá vert tejszínt, és tedd félre egy kicsit. Ha kihűl a piskóta, egy széles késsel kend rá a túrókrémet, és pakold meg gyümölcsökkel. Végül a zselét készítsd el a zacskón lévő utasítás szerint, és öntsd le vele a tortát. Rakd hűtőbe, és legalább négy órán keresztül hagyd dermedni.

15885573 9f7f4ac01d0f4385e03586c516ae0ada wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük