Egyszerű tejszínes túrótorta
Ne várj semmilyen alkalomra, süsd meg ezt az ínycsiklandó túrótortát még ezen a hétvégén!
A nagyszerű túrótorta tésztája puha, a bele kerülő krém pedig könnyű és lágy. Most kapható vagy mirelit gyümölcsökkel is megpakolhatod. Az egyik legfinomabb túrós édesség, amit valaha kóstoltál.
Túrótorta
Hozzávalók 12 szelethez
Tészta
- 3 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Krém
- 25 dkg túró
- 25 dkg gyümölcs
- 5 dl habtejszín
- 5 púpozott evőkanál porcukor
- 1 zacskó zselatin
- 1 citrom
Tetejére
- 12 g tortazselé
Elkészítés:
Először készítsd el a piskótát. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét. Egy másik tálban keverd ki a cukrot a tojássárgákkal. Ehhez dolgozd hozzá a sütőporral elegyített lisztet, majd laza mozdulatokkal forgasd bele a habbá vert fehérjét. Tedd a masszát vajjal megkent, kilisztezett tortaformába, egyengesd el, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd meg.
Közben készítsd el a krémet. A túróhoz add hozzá a citrom héját, levét, a vaníliás cukrot, a porcukrot és az 1 deci forró vízben feloldott zselatint. Végül dolgozd hozzá a kemény habbá vert tejszínt, és tedd félre egy kicsit. Ha kihűl a piskóta, egy széles késsel kend rá a túrókrémet, és pakold meg gyümölcsökkel. Végül a zselét készítsd el a zacskón lévő utasítás szerint, és öntsd le vele a tortát. Rakd hűtőbe, és legalább négy órán keresztül hagyd dermedni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció