Egyszerű tejszínes túrótorta
Nagy családi kedvenc lesz
Ne várj semmilyen alkalomra, süsd meg ezt az ínycsiklandó túrótortát még ezen a hétvégén!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagyszerű túrótorta tésztája puha, a bele kerülő krém pedig könnyű és lágy. Most kapható vagy mirelit gyümölcsökkel is megpakolhatod. Az egyik legfinomabb túrós édesség, amit valaha kóstoltál. 

Túrótorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Krém

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg gyümölcs
  • 5 dl habtejszín
  • 5 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 zacskó zselatin
  • 1 citrom

Tetejére

  • 12 g tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a piskótát. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét. Egy másik tálban keverd ki a cukrot a tojássárgákkal. Ehhez dolgozd hozzá a sütőporral elegyített lisztet, majd laza mozdulatokkal forgasd bele a habbá vert fehérjét. Tedd a masszát vajjal megkent, kilisztezett tortaformába, egyengesd el, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd meg.

Közben készítsd el a krémet. A túróhoz add hozzá a citrom héját, levét, a vaníliás cukrot, a porcukrot és az 1 deci forró vízben feloldott zselatint. Végül dolgozd hozzá a kemény habbá vert tejszínt, és tedd félre egy kicsit. Ha kihűl a piskóta, egy széles késsel kend rá a túrókrémet, és pakold meg gyümölcsökkel. Végül a zselét készítsd el a zacskón lévő utasítás szerint, és öntsd le vele a tortát. Rakd hűtőbe, és legalább négy órán keresztül hagyd dermedni.

Ezt is szeretjük