Túrós-zabpelyhes pufi palacsinta: édesen és sósan is mennyei
A túrópalacsinta kiváló fehérjeforrás, nagyon finom, könnyen variálható, és a lisztet zabpehellyel is helyettesítheted.

turos-zabpelyhes-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrós-zabpelyhes palacsinta ráérős reggeleken remek napindító lehet, de vacsorára, desszertként is bármikor kínálhatod. A fehérje mellett a zabpehelynek köszönhetően rostban is gazdag. Rengeteg módon készítheted, így édesen, különféle öntetekkel, gyümölccsel, sósan pedig akár fokhagymás tejföllel leborítva vagy zöldfűszerekkel feldobva. 

Túrós-zabpelyhes pufi palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 8 dkg zabpehely
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd át villával, majd rakd hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliát, a zabpelyhet vagy zablisztet, a sütőport, és dolgozd össze a masszát. Lefedve tedd a hűtőbe, majd pihentesd fél órát. Ha a sós változatot készítenéd, akkor hagyd ki a cukrot és a vaníliát, viszont dobj a masszába kevés sót, esetleg zöldfűszert. 

Pihentetés után kevés zsiradékot hevíts fel egy serpenyőben, és egy evőkanállal tegyél bele a túrós keverékből. Kicsit lapogasd el, majd süsd a tésztát aranybarnára oldalanként egy-két perc alatt. 
A fahéjas amerikai palacsintát is meg kell kóstolnod, próbáld ki úgy is, hogy almát is reszelsz a tésztába!  

Ezt is szeretjük