Puha, szaftos császármorzsa túróval a tésztájában - Így is nagyon finom a régi kedvenc
A túrós császármorzsa hasonlít az eredetire, de még lágyabb és szaftosabb annál.
A túrós császármorzsát az eredetihez hasonlóan kell kisütni serpenyőben, olvasztott vajon, de a tésztájába túró is kerül, így igazán puha és szaftos lesz. Házi lekvárral és porcukorral tálalva fenséges.
Túrós császármorzsa
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 10 dkg liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 4 tojás
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál só
- lekvár és porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A túrót villával törd át. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét a sóval verd kemény habbá, a sárgáját adagold a túróhoz. A túrós masszába dolgozd bele a lisztet, majd forgasd hozzá a tojáshabot. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, öntsd bele a túrós masszát, és kevergetve kezdd el pirítani.
Amikor már színe lesz, szórd rá a zsemlemorzsát, és így pirítsd össze néhány perc alatt. Tálald lekvárral és porcukorral.
A túrós édességeknek lehetetlen ellenállni: a klasszikus túrógombóccal nem lőhetsz mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept