Triplasajtos rakott tészta: kevesebb, mint 300 kalória egy adag

Szereted a brokkolit, de önmagában már unalmasnak találod? Készíts belőle triplasajtos rakott tésztát.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok sajt és tészta, kevés hús, valamint egy igazi vitaminbomba, máris kész a szuperegészséges és ízletes fogás. Az ínycsiklandóan krémes triplasajtos rakott tészta az alakodra sem jelent veszélyt! Hóbel Anikó receptjét pennével is érdemes kipróbálni.

Triplasajtos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg brokkoli
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg gépsonka
  • 2 csipet szerecsendió
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá kevés sót. Főzd meg hét-tíz perc alatt, majd szűrd le.

A brokkolit tisztítsd meg, mosd meg alaposan, sózd meg, és kevés vajon félig párold meg pár perc alatt. A sonkát kockázd fel. A mozzarellát és a füstölt sajtot reszeld le, majd forgasd össze a mascarponéval. Sózd, borsozd, és szórd meg szerecsendióval. 

Keverd össze a csuszatésztát, a sonkát, a sajtos elegy háromnegyedét és a brokkolit. Rendezd egy vajjal kikent, tűzálló tálba. A tetejére kend egyenletesen a maradék sajtos krémet. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 25-30 perc alatt szép pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük