Triplasajtos rakott tészta: kevesebb, mint 300 kalória egy adag
Szereted a brokkolit, de önmagában már unalmasnak találod? Készíts belőle triplasajtos rakott tésztát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok sajt és tészta, kevés hús, valamint egy igazi vitaminbomba, máris kész a szuperegészséges és ízletes fogás. Az ínycsiklandóan krémes triplasajtos rakott tészta az alakodra sem jelent veszélyt! Hóbel Anikó receptjét pennével is érdemes kipróbálni.

Triplasajtos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg brokkoli
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg csuszatészta
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg gépsonka
  • 2 csipet szerecsendió
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá kevés sót. Főzd meg hét-tíz perc alatt, majd szűrd le.

A brokkolit tisztítsd meg, mosd meg alaposan, sózd meg, és kevés vajon félig párold meg pár perc alatt. A sonkát kockázd fel. A mozzarellát és a füstölt sajtot reszeld le, majd forgasd össze a mascarponéval. Sózd, borsozd, és szórd meg szerecsendióval. 

Keverd össze a csuszatésztát, a sonkát, a sajtos elegy háromnegyedét és a brokkolit. Rendezd egy vajjal kikent, tűzálló tálba. A tetejére kend egyenletesen a maradék sajtos krémet. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 25-30 perc alatt szép pirosra.

Ezt is szeretjük