Triplahagymás leves: ezzel turbózd fel az immunrendszeredet

Tuningold fel szervezetedet ezzel a háromhagymás levessel! Ízletes, olcsó, és kevés alapanyagból elkészíthető.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hihetetlenül egyszerű ez az ízletes háromhagymás leves. Hűvös napok kedvence, hisz jól átmelegít, és az immunrendszerednek is jót tesz. Igazi náthaűző étel, amit influenzaszezeon előtt és közben érdemes rendszeresen fogyasztani. Többféle hagymából még zamatosabb. Ha extrán szeretnéd tálalni, szedd cipóba. 

harom-hagymas-leves-recept

Triplahagymás leves

Hozzávalók

  • 4 db vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 db leveskocka
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vörös- és a póréhagymát tisztítsd meg, és vágd vékonyabb karikákra, a fokhagymát pedig fokhagymanyomó segítségével zúzd meg. Olvaszd meg a vajat, dobd rá a hagymákat, és pirítsd meg. Amikor kezdenek barnulni, szórd rá a lisztet, majd öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Sózd, borsozd ízlés szerint. 
Ha a hagyma puha, pépesítsd botmixerrel. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és pirított zsemlekockával tálald. 

harom-hagymas-leves
Ezt is szeretjük