Triplahagymás leves: ezzel turbózd fel az immunrendszeredet
Tuningold fel szervezetedet ezzel a háromhagymás levessel! Ízletes, olcsó, és kevés alapanyagból elkészíthető.
Hihetetlenül egyszerű ez az ízletes háromhagymás leves. Hűvös napok kedvence, hisz jól átmelegít, és az immunrendszerednek is jót tesz. Igazi náthaűző étel, amit influenzaszezeon előtt és közben érdemes rendszeresen fogyasztani. Többféle hagymából még zamatosabb. Ha extrán szeretnéd tálalni, szedd cipóba.

Triplahagymás leves
Hozzávalók
- 4 db vöröshagyma
- 1 db póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 db leveskocka
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
Elkészítés:
A vörös- és a póréhagymát tisztítsd meg, és vágd vékonyabb karikákra, a fokhagymát pedig fokhagymanyomó segítségével zúzd meg. Olvaszd meg a vajat, dobd rá a hagymákat, és pirítsd meg. Amikor kezdenek barnulni, szórd rá a lisztet, majd öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Ha a hagyma puha, pépesítsd botmixerrel. Még forrón szórd meg reszelt sajttal, és pirított zsemlekockával tálald.
