Toszkán csirkemell tejszínes szószban: spenót és koktélparadicsom adja meg az ízét
A krémes, zöldséges toszkán csirkemellben kétféle paradicsom és spenót is található.
![Toszkán csirkemell](https://kep.index.hu/1/0/4666/46661/466618/46661846_046d89f4a5e876bb7a061f60ebe3b17d_wm.jpg)
Télen is ehetsz zöldséges ételeket! A toszkán csirkemellet tejszínes, spenótos szósz koronázza meg, a legfinomabb ízekért pedig a fűszeres pác felel, amiben előzőleg pihentetni kell a hússzeleteket.
Toszkán csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez
- 50 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
A szószhoz
- 15 dkg spenót
- 10 dkg reszelt parmezán
- 10 szem koktélparadicsom
- 5 szem szárított paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 1 hagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A páchoz való fűszereket és az olívaolajat keverd el egy kisebb tálban. A csirkét vágd szeletekre, kend le a páccal, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A pácolási idő leteltével oldalanként öt perc alatt pirítsd meg a csirkemelleket, majd vedd ki őket. A serpenyőbe szükség szerint önts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a spenótot, a félbevágott koktélparadicsomot és a szárított paradicsomot, sózd, borsozd, forgasd össze, és fedő alatt nagyjából hét perc alatt fonnyaszd meg őket. Amikor a zöldségek összeestek és megpuhultak, öntsd fel őket a tejszínnel, tedd vissza bele a hússzeleteket, szórd meg reszelt parmezánnal, és forrald össze. Rizzsel vagy tésztával tálald.
Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell: ellenállhatatlanul omlós lesz a hús
A fokhagymás pácolásnak köszönhetően a hús puha és ízletes, szinte szétolvad a szájban.
ElolvasomMég több recept