Toszkán csirkemell tejszínes szószban: spenót és koktélparadicsom adja meg az ízét
A krémes, zöldséges toszkán csirkemellben kétféle paradicsom és spenót is található.

toszkan csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen is ehetsz zöldséges ételeket! A toszkán csirkemellet tejszínes, spenótos szósz koronázza meg, a legfinomabb ízekért pedig a fűszeres pác felel, amiben előzőleg pihentetni kell a hússzeleteket.

Toszkán csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

A csirkéhez

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors

A szószhoz

  • 15 dkg spenót
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 5 szem szárított paradicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 hagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz való fűszereket és az olívaolajat keverd el egy kisebb tálban. A csirkét vágd szeletekre, kend le a páccal, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

A pácolási idő leteltével oldalanként öt perc alatt pirítsd meg a csirkemelleket, majd vedd ki őket. A serpenyőbe szükség szerint önts még egy kevés olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, dobd rá a spenótot, a félbevágott koktélparadicsomot és a szárított paradicsomot, sózd, borsozd, forgasd össze, és fedő alatt nagyjából hét perc alatt fonnyaszd meg őket. Amikor a zöldségek összeestek és megpuhultak, öntsd fel őket a tejszínnel, tedd vissza bele a hússzeleteket, szórd meg reszelt parmezánnal, és forrald össze. Rizzsel vagy tésztával tálald.

A csirkemell fokhagymás tejfölben pácolva is utolérhetetlenül finom.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük