Ízes, sűrű toszkán bableves - Szárazbabból és konzervből is elkészítheted
A toszkán bablevesbe nem kerül hús, ennek ellenére jó laktató, kiadós, és kellemesen fűszeres.

Ízes, sűrű toszkán bableves - Szárazbabból és konzervből is elkészítheted
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Ezt a trükköt vesd be a cipőfűzővel: megváltozik tőle az egész szetted »

Bőrpuhító, házi fürdőgolyó tejporból: a kényeztető fürdő legfontosabb kelléke »

Hogyan viseld a leggings-t, hogy sikkes legyen? 6 divatos szettet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kicsit más, mint ahogy mi megszoktuk. A toszkán bableves karakterét a sok egymással harmonizáló zöldfűszer és paradicsom adja meg. Ha szárazbabból készíted, főzés előtti este érdemes beáztatni. Próbáld ki úgy, ahogy Ree Drummond gasztroblogger szereti. Ha tetszik a recept, ne hagyd ki március 5-én induló új műsorát a Foodnetwork csatornán!

Toszkán bableves

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1.25 kg konzerv fehérbab
  • 80 dkg egész vagy darabolt konzerv paradicsom
  • 45 dkg paradicsompüré
  • 1.5 l csirkealaplé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor kelkáposztalevél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db felkockázott vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • frissen őrölt bors
  • parmezánforgács
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban, közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat. Szórd bele a hagymát és a fokhagymát, majd folyamatosan kevergetve dinszteld három-négy percig. Add hozzá a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve főzd két percig, így sok finom íz gyűlik össze a fazék alján. Keverd bele a pirospaprikát, a szárított oregánót, és főzd még fél percig.


Öntsd bele a bort, jól keverd meg, és a fazék alját kapard fel. Hagyd kicsit rotyogni, egészen addig, amíg a bor körülbelül a felére csökken, ez körülbelül 10 perc. Keverd bele a paradicsomkonzervet, majd a babot is, ezután öntsd rá a csirkealaplevet. Forrald fel, majd rotyogtasd 20-25 percig. Ízlés szerint sózd és borsozd.
 

A kelkáposztaleveleket mosd meg, és tépkedd darabokra. Rakd a levesbe, de ne lepődj meg, mert nagyon összeesik majd a hő hatására. A levest még öt percig rotyogtasd, közben kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd sóval és borssal, esetleg pirospaprikával. A levest rakd át egy tálalóedénybe, a tetejére hints szép nagy parmezánforgácsokat, és díszítsd korianderrel.

Ezt is szeretjük