Házi tortillalap karfiolból: isteni, és szinte nincs is benne kalória
Imádod a tortillába csavart finomságokat, de figyelni szeretnél a vonalaidra is? Akkor a karfiolból készült tortillatésztát pont neked találták ki.

karfioltortilla
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a karfiolos tészta feleannyi kalóriát sem tartalmaz, mint az eredeti, búzaliszttel készült változat. Bolondítsd meg a tésztát egy kis petrezselyemmel, rozmaringgal, és biztos lesz a siker az asztalnál. Ebből az adagból öt-hat darab tortillalapot kapsz.

Tortillalap karfiolból

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 1 fej karfiol
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 db citrom
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a karfiolt, vágd le a szárát, és szedd rózsákra. Tedd konyhai aprítógépbe, és dolgozd morzsás állagúra. Ezután takard le folpackkal, és rakd a mikróba két percre. Helyezd konyharuhára, és nyomkodd ki belőle a vizet. Verd fel egy tálban a tojásokat, majd add hozzá a karfiolt, a citrom levét, a fokhagymaport, az apróra vágott zöldfűszereket, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
 

Dolgozd össze a masszát, kézzel formázz tortillalapokat tetszőleges vastagságúra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben, 200 fokon süsd a lapokat 10 percen át, majd óvatosan fordítsd meg mindegyiket, és pirítsd még öt-nyolc percig. Utána pihentesd egy kicsit. 
A karfiolból jobbnál jobb ételeket készíthetsz. Egészben, darált hússal töltve is megsütheted. 

Ezt is szeretjük