Házi tortillalap karfiolból: isteni, és szinte nincs is benne kalória
Imádod a tortillába csavart finomságokat, de figyelni szeretnél a vonalaidra is? Akkor a karfiolból készült tortillatésztát pont neked találták ki.

karfioltortilla
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a karfiolos tészta feleannyi kalóriát sem tartalmaz, mint az eredeti, búzaliszttel készült változat. Bolondítsd meg a tésztát egy kis petrezselyemmel, rozmaringgal, és biztos lesz a siker az asztalnál. Ebből az adagból öt-hat darab tortillalapot kapsz.

Tortillalap karfiolból

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 1 fej karfiol
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 db citrom
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a karfiolt, vágd le a szárát, és szedd rózsákra. Tedd konyhai aprítógépbe, és dolgozd morzsás állagúra. Ezután takard le folpackkal, és rakd a mikróba két percre. Helyezd konyharuhára, és nyomkodd ki belőle a vizet. Verd fel egy tálban a tojásokat, majd add hozzá a karfiolt, a citrom levét, a fokhagymaport, az apróra vágott zöldfűszereket, majd ízlés szerint sózd és borsozd.
 

Dolgozd össze a masszát, kézzel formázz tortillalapokat tetszőleges vastagságúra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben, 200 fokon süsd a lapokat 10 percen át, majd óvatosan fordítsd meg mindegyiket, és pirítsd még öt-nyolc percig. Utána pihentesd egy kicsit. 
A karfiolból jobbnál jobb ételeket készíthetsz. Egészben, darált hússal töltve is megsütheted. 

Ezt is szeretjük