Képeken a 7 legkedveltebb torta
Ünnepeld a tortanapot
Rengeteg világnap vagy nemzeti nap létezik, a mai pedig Amerikában a tortáké.

Dia

	Csokoládétorta	Ha Gombóc Artúrhoz készülsz vendégségbe, egyértelmű, hogy egy jó csokoládétortával érdemes készülnöd, amiből temérdek változatot elkészíthetsz akár saját magad is. Van, ami gyorsan összedobható, van lisztmentes olasz módra, vagy ha éppen arra vágysz, egy kis likőrrel megbolondítva elkészítheted a francia változatot is.

Csokoládétorta

Ha Gombóc Artúrhoz készülsz vendégségbe, egyértelmű, hogy egy jó csokoládétortával érdemes készülnöd, amiből temérdek változatot elkészíthetsz akár saját magad is. Van, ami gyorsan összedobható, van lisztmentes olasz módra, vagy ha éppen arra vágysz, egy kis likőrrel megbolondítva elkészítheted a francia változatot is.

Dia

	Dobostorta	Dobos József remekműve tényleg az igazán különleges alkalmak édessége, nem lehet csak úgy pikk-pakk összedobni, pedig a felül ropogós, belül omlós és édes süteményt akár nap mint nap enné az ember.

Dobostorta

Dobos József remekműve tényleg az igazán különleges alkalmak édessége, nem lehet csak úgy pikk-pakk összedobni, pedig a felül ropogós, belül omlós és édes süteményt akár nap mint nap enné az ember.

Dia

	Fekete-erdő torta	Az eredeti hazájában szépen és egyszerűen csak Schwarzwälder Kirschtorteként ismert édesség az egész világon óriási népszerűségnek örvend, ami nem véletlen, hiszen van benne minden, ami a jó desszert velejárója: egy kis gyümölcs cseresznye formájában, sok-sok csokoládé és tejszínes krém.

Fekete-erdő torta

Az eredeti hazájában szépen és egyszerűen csak Schwarzwälder Kirschtorteként ismert édesség az egész világon óriási népszerűségnek örvend, ami nem véletlen, hiszen van benne minden, ami a jó desszert velejárója: egy kis gyümölcs cseresznye formájában, sok-sok csokoládé és tejszínes krém.

Dia

	Sacher-torta	Az ifjú cukrász nagy dobása, vagy valami ehhez hasonló lehetne az alcíme Franz Sacher életrajzi filmjének, hiszen valóban ifjú cukrász - 16 éves - volt, amikor megalkotta élete főművét, a csokoládés-baracklekváros tortát. Szerencsére nem kell Bécsig elmenned, ha ki szeretnéd próbálni ezt a finom desszertet, hiszen egyrészt biztosan kapható a legközelebbi cukrászdában, másrészt otthon is összerakhatod.

Sacher-torta

Az ifjú cukrász nagy dobása, vagy valami ehhez hasonló lehetne az alcíme Franz Sacher életrajzi filmjének, hiszen valóban ifjú cukrász - 16 éves - volt, amikor megalkotta élete főművét, a csokoládés-baracklekváros tortát. Szerencsére nem kell Bécsig elmenned, ha ki szeretnéd próbálni ezt a finom desszertet, hiszen egyrészt biztosan kapható a legközelebbi cukrászdában, másrészt otthon is összerakhatod.

Dia

	Répatorta	A répatorta előbb lett népszerű viccalany, mint hogy desszertként befutott volna, de szerencsére ez is eljött, és szép lassan mindenki rájöhetett, hogy a nyuszika nem véletlenül keresi ilyen lelkesen ezt az édességet a cukrásznál.

Répatorta

A répatorta előbb lett népszerű viccalany, mint hogy desszertként befutott volna, de szerencsére ez is eljött, és szép lassan mindenki rájöhetett, hogy a nyuszika nem véletlenül keresi ilyen lelkesen ezt az édességet a cukrásznál.

Dia

	Lisztmentes csokoládétorta	Lisztérzékenyként sem kell lemondanod a finom desszertekről, nem egészen egy óra alatt otthon is bármikor összedobhatsz egy isteni csokitortát, amibe ráadásul egy gramm lisztet sem kell belekeverned.

Lisztmentes csokoládétorta

Lisztérzékenyként sem kell lemondanod a finom desszertekről, nem egészen egy óra alatt otthon is bármikor összedobhatsz egy isteni csokitortát, amibe ráadásul egy gramm lisztet sem kell belekeverned.

Dia

	Red Velvet - Vörös bársony torta	A felettébb látványos és még inkább finom torta idehaza még nem örvend akkora népszerűségnek, mint amekkora kijárna neki, de ami késik, nem múlik. Némi ételfesték és egy hangyányit átalakított piskótarecept segítségével egész jó esélyeid vannak, hogy tökéletesre sikerüljön az óceán túlpartján egyébként végtelenül népszerű édesség.

Red Velvet - Vörös bársony torta

A felettébb látványos és még inkább finom torta idehaza még nem örvend akkora népszerűségnek, mint amekkora kijárna neki, de ami késik, nem múlik. Némi ételfesték és egy hangyányit átalakított piskótarecept segítségével egész jó esélyeid vannak, hogy tökéletesre sikerüljön az óceán túlpartján egyébként végtelenül népszerű édesség.

Ezt is szeretjük
Szerző: Fehér Ági
Fotó: