10 perces tésztasaláta tonhallal és zöldségekkel
Nincs 300 kalória egy adag
A tonhalas tésztasalátát akkor is bátran bevetheted, ha épp fogyózol.

10 perces tésztasaláta tonhallal és zöldségekkel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szorít az idő, de tartalmas fogásra vágysz, a tonhalas tésztasaláta remek ötlet. Az alapja lehet penne, fusilli vagy farfalle. Ha a mediterrán ízvilágot szereted, ez is a kedvenced lesz. A tetejére joghurtos öntetet is tehetsz.

Tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tészta
  • 1 konzerv tonhal
  • 3 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni, önts hozzá kevés olajat. Ha lobog, rakd hozzá a sót, dobd bele a tésztát, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le. A paradicsomot, a paprikát és a lilahagymát mosd meg alaposan, majd vágd fel tetszés szerint kisebb darabokra.

Keverd össze egy tálban. Öntsd rá a balzsamecetet, az olívaolajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Forgasd hozzá a tésztát, morzsold rá a lecsepegtetett tonhalat, és szórd rá az aprított petrezselymet. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor még reszelt sajttal is megszórhatod.

Ezt is szeretjük