A tökéletes töltött paprika receptje
Így biztosan sikerülni fog
A friss, húsos paprikába töltött fűszeres hús jó sok paradicsommal az igazi.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött paprika a nyári szezon egyik kedvenc étele, friss alapanyagokból igazán finom lesz, és már az illata is mennyei.

Főtt krumplival vagy friss kenyérrel isteni, de gyakorlatilag mindenféle körettel fogyasztják.

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 6-7 tv paprika
  • 1 tasak gyorsrizs - vagy 13 dkg rizs
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors

A paradicsomszószhoz:    

  • 1 kg érett paradicsom  
  • 6 dl víz
  • 5 evőkanálnyi vaj  
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom 
  • 1 vöröshagyma   
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só, cukor

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

A rizst főzd készre, amíg rotyog, addig pedig készítsd elő a paradicsomszószt. A paradicsomokat vágd nyolcadokra, a hagymát kockázd fel, egy nagyobb lábasban tedd őket, fél deci víz és a vaj társaságában, majd kis lánggal gyújts alájuk, és fedő alatt főzd addig, amíg a paradicsomok szét nem mállanak, az egyben maradt darabokat pedig fakanállal nyomkodd szét. Cukorral és sóval ízesítsd, hangulatodnak és ízlésednek megfelelően. Ha szereted az ízét, egy kis fej zellert is főzhetsz bele, ezt a paradicsommal és a hagymával egy időben tedd a lábasba. Ha a rizs már kész, a szósz pedig rotyog, készítsd el a tölteléket is.

Ehhez tedd egy tálba a darált húst, a már megfőtt rizst, üsd hozzájuk a tojást, reszeld rájuk a fokhagymát, sózd, borsozd, és add hozzájuk a pirospaprikát is. Dolgozd össze az egészet jó alaposan. A paprikákat csumázd ki, vágd le a végüket, és töltsd meg őket a töltelékkel.

Ha minden paprikát megtöltöttél, a maradék húsos masszából formálj golyókat. Ha mindez megvan, és a paradicsomok is szétmállottak, öntsd fel őket vízzel, add hozzájuk a sűrített paradicsomot és a petrezselymet, majd tedd az edénybe a már megtöltött paprikákat és a húsgolyókat, és főzd őket készre. Körülbelül 20 perc alatt megfőnek, ekkor vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is az isteni töltött paprikát.

A legfinomabb bográcsos ételek

Nyáron a legjobb a szabadban főzni, rakj tüzet, fogd a bográcsot, és készíts valami finomat benne!

Ezt is szeretjük