Töltött malachús
Vedd fel a töltött húst a hétvégi ebéd menüsorába, hidd el, nem fogod megbánni. Finom fűszerek, omlós malachús és ínycsiklandó köret. Kell ennél több?
A töltött húsokkal való vacakolás általában csak a hétvégi ebédkészítési időbe fér bele, ezért most mutatunk egy új receptet, hogy szombaton elvarázsolhasd a családot.


Próbáld ki mesés töltött malachúsunkat, amihez még csak konyhatündérnek sem kell lenned, hiszen elkészítése pofonegyszerű, mintha fasírtot csinálnál.
Töltött malachús
Hozzávalók:
- 1 kg sertésdagadó
- 4 zsemle
- 4 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemlevél
- pirospaprika
- só
- bors
A néhány napos zsemlét tedd egy tálba, és engedj rá annyi langyos vizet, hogy éppen ellepje. Amikor elázott, nyomkodd ki és morzsold szét, mintha fasírtot csinálnál. A fokhagymát és a vöröshagymát reszeld le, majd a felaprított petrezselyemzölddel, az olajjal és a tojásokkal együtt add a zsemléhez. Dolgozd össze a masszát, és ízlésed szerint fűszerezd pirospaprikával, sóval, borssal.
A dagadót mosd meg alaposan, majd sózd be. Késsel vágj a közepébe egy lyukat, majd töltsd bele a zsemlés masszát. A dagadó végét tűzd meg egy hústűvel, hogy ne folyjon ki a töltelék. Egy kiolajazott tepsibe fektesd bele a töltött húst, majd alufóliával fedd le, és előmelegített sütőben nagyjából 30 percig süsd.
OLVASD EL EZT IS!

- pulyka
- húsételek