Töltött karaj rántva - Bő fél óra alatt elkészül
A töltött karajt rántva biztos, hogy mostantól újra és újra elkészíted majd a hétvégi ebédekre, családi összejövetelekre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött és a rántott húsok rajongóit is kielégíti ez a főfogás. Egyszerre látványos, ízletes, és még gyors is. Szinte bármilyen hagyományos köret illik hozzá. A töltött karaj rántva sokak új kedvence lesz. Kautz József receptje.

Töltött karaj rántva

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 1 szál parasztkolbász
  • 2 hegyes erős paprika
  • 2 szál újhagyma

A panírozáshoz

  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás

A sütéshez

  • 5 dl étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Előkészületként a karajszeleteket mosd meg, klopfold ki, sózd be. A sajtot vágd négy részre. A kolbászt, az újhagymát és a paprikákat szeleteld fel. A kiterített hús egyik oldalára tégy egy-egy szelet sajtot, két-három karika kolbászt, újhagymát és paprikát, majd hajtsd rá a hús másik felét.

Végy három tálat, az egyikbe tedd a lisztet, a másikba a felvert tojás kerül, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Majd ilyen sorrendben forgasd meg mindegyikben a karajt. Ha szétnyílik a hús, tűvel vagy fogpiszkálóval tűzd össze. Bő olajban, közepes lángon süsd ki a szeleket. Ha túl magas a hőfok, kívül ugyan ropogós lesz, de belül nem sül át rendesen. Ha kiveszed a húst az olajból, csepegtesd le, és melegen kínáld.

Ezt is szeretjük