Pikáns töltött dagadó sütve

Hidegen és melegen egyformán finom

A töltött dagadó szinte bármilyen menüsorba beleillik, és hidegtálra is kitűnő választás.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött húsok egyik ásza, amit szinte mindenki máshogy csinál. Friss kenyérrel éppúgy kínálhatod, mint bármely hagyományos körettel vagy salátával. A töltött dagadót sütheted akár római tálban is. Szabó Veronika receptje mindenképpen megér egy próbát.

Töltött dagadó

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertésdagadó
  • 20 dkg csirkemáj
  • 20 dkg barna csiperke
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 szikkadt zsemle
  • 3 szál újhagyma
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 teáskanál majoránna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A dagadót éles késsel szúrd fel, ha véletlenül kilyukad, vékony cérnával varrd össze. A csirkemájat vágd nagyobb darabokra. Apríts fel egy fej vöröshagymát, és egy evőkanál kacsazsíron kezdd pirítani. Sózd, borsozod ízlés szerint. Amikor minden oldala kifehéredik, dobd rá a pirospaprikát, azzal együtt is pirítsd pár percig, és rakd félre.
Az újhagymát karikázd fel, a maradék kanál zsíron pirítsd meg az apróra vágott gombával, sózd meg, és add hozzá a kakukkfű leveleit is.

A zsemlét áztasd tejbe, nyomkodd ki, és rakd egy nagyobb tálba. Add hozzá a tojásokat, a borsikafüvet, az apróra vágott petrezselymet, jól dolgozd össze, majd mehet bele a pirított gomba és a máj. Kézzel keverd össze, de légy óvatos, nehogy összetörjön. Kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd. Töltsd a masszát a dagadóba, és a nyílást hústűvel zárd össze.

Reszeld a fokhagymagerezdeket egy kevés olvasztott zsírba, tedd bele a majoránnát, a sót, a borsot, jól keverd el, majd ezzel a fűszeres keverékkel dörzsöld be a dagadót. Borítsd be a tetejét a beirdalt füstölt szalonnaszeletekkel, önts alá kevés vizet, és alufóliával lefedve tedd hideg sütőbe. Majd 190 fokon süsd bő egy órán át. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát a tepsiről, locsold meg a húst a kisült pecsenyelével, és süsd pirosra. Ha kész, pihentesd egy kicsit, majd felszeletelve tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük