Pikáns töltött dagadó sütve
Hidegen és melegen egyformán finom
A töltött dagadó szinte bármilyen menüsorba beleillik, és hidegtálra is kitűnő választás.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött húsok egyik ásza, amit szinte mindenki máshogy csinál. Friss kenyérrel éppúgy kínálhatod, mint bármely hagyományos körettel vagy salátával. A töltött dagadót sütheted akár római tálban is. Szabó Veronika receptje mindenképpen megér egy próbát.

Töltött dagadó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertésdagadó
  • 20 dkg csirkemáj
  • 20 dkg barna csiperke
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 szikkadt zsemle
  • 3 szál újhagyma
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 teáskanál majoránna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A dagadót éles késsel szúrd fel, ha véletlenül kilyukad, vékony cérnával varrd össze. A csirkemájat vágd nagyobb darabokra. Apríts fel egy fej vöröshagymát, és egy evőkanál kacsazsíron kezdd pirítani. Sózd, borsozod ízlés szerint. Amikor minden oldala kifehéredik, dobd rá a pirospaprikát, azzal együtt is pirítsd pár percig, és rakd félre.
Az újhagymát karikázd fel, a maradék kanál zsíron pirítsd meg az apróra vágott gombával, sózd meg, és add hozzá a kakukkfű leveleit is.

A zsemlét áztasd tejbe, nyomkodd ki, és rakd egy nagyobb tálba. Add hozzá a tojásokat, a borsikafüvet, az apróra vágott petrezselymet, jól dolgozd össze, majd mehet bele a pirított gomba és a máj. Kézzel keverd össze, de légy óvatos, nehogy összetörjön. Kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd. Töltsd a masszát a dagadóba, és a nyílást hústűvel zárd össze.

Reszeld a fokhagymagerezdeket egy kevés olvasztott zsírba, tedd bele a majoránnát, a sót, a borsot, jól keverd el, majd ezzel a fűszeres keverékkel dörzsöld be a dagadót. Borítsd be a tetejét a beirdalt füstölt szalonnaszeletekkel, önts alá kevés vizet, és alufóliával lefedve tedd hideg sütőbe. Majd 190 fokon süsd bő egy órán át. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát a tepsiről, locsold meg a húst a kisült pecsenyelével, és süsd pirosra. Ha kész, pihentesd egy kicsit, majd felszeletelve tálald.

Ezt is szeretjük