Ropogós bundában sült karajszeletek sajttal, kolbásszal töltve - Így még laktatóbb a rántott hús
Még ízletesebbé teheted a rántott húst, ha sajtot és kolbászt is rejtesz bele.
Lehet fokozni az élvezetet: ezzel a fogással a töltött és a rántott húsok kedvelőinek is kedveskedhetsz. A kolbásztól a karaj pikánsabb és szaftosabb lesz. Szinte semmivel nem tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos rántott húst, mégis mindenki örülni fog egy kis változatosságnak.
Töltött, rántott karaj
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet karaj
- 20 dkg kolbász
- 4 szelet sajt
- só
- bors
Panírozáshoz
- 12 dkg liszt
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
Elkészítés:
A karajt öblítsd le, és törölgesd szárazra. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Szórd meg sóval, borssal, de a kolbász miatt bánj csínján a fűszerekkel. Minden hús közepére rakj egy szelet sajtot és egy darabka kolbászt. Tekerd fel, ha biztosra akarsz menni, tűzd meg fogvájóval. Így nem fog szétnyílni.
Készíts elő mindent a panírozáshoz, rakj külön edénybe lisztet, villával felvert tojást és zsemlemorzsát. Forgasd bele mindegyikbe a szeleteket, majd tedd bőséges, forró olajba. Vedd vissza a hőfokot, és süsd a hús minden oldalát aranybarnára. Amikor kész, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció