Darált hússal töltött puha padlizsán: a paradicsomos ragu egyszerűen fenséges

A paradicsomos darált hússal töltött puha padlizsánnak egyszerűen képtelenség ellenállni.

Darált hússal töltött padlizsán
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A szaftos, paradicsomszószos darált hússal megpakolt padlizsán után senki nem marad éhes. A tökéletes eredmény titka az, hogy először süsd elő a zöldséget, majd a húsát aprítsd bele a serpenyőben rotyogó szószba. Hasonló, izgalmas fogást készíthetsz akkor is, ha a ragut hagymafejekbe töltöd.

Darált hússal töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg darált hús
  • 25 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 padlizsán
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat hosszában felezd el. A húsát éles késsel sűrűn irdald be. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, locsold meg olívaolajjal, és fektesd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Told 200 fokos sütőbe húsz percre. Félidőben fordítsd meg a darabokat, hogy egyenletesen süljenek.

 

Közben állítsd össze a ragut. A hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Kanalazd hozzá a sűrített paradicsomot, majd öntsd fel a hámozottparadicsom-konzervvel és a borral. Ízesítsd bazsalikommal, oregánóval, és kis lángon kezdd el összefőzni. Nagyjából húsz perc kell neki, hogy besűrűsödjön.

 

Az időközben megsült padlizsánt vedd ki a sütőből, és óvatosan kapard ki a húsát. Vigyázz, hogy a falát ne sértsd fel. Keverd a kikapart részt a raguhoz, majd az egészet töltsd vissza a padlizsánokba. Rakd ki a tetejét mozzarellával, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt süsd össze.

Lecsó, ahogy a franciák készítik: szaftos ratatouille a sütőből

A franciák lecsója, a ratatouille a magyar változathoz hasonlóan sok nyári zöldséggel készül, és ha időnként lecserélnéd a megszokott ízvilágot, akkor próbáld ki ezt a típust is!

Elolvasom

Kép: zoranm / Getty Images

Ezt is szeretjük