Fűszeres darált hússal töltött hagyma a sütőből: egyszerű, mégis nagyon finom fogás

A hagyma nem csak fűszerként működhet: darált hússal megtöltve mutatós és nagyon finom főétel készülhet belőle.

toltott hagyma
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem csak a cukkinit vagy a padlizsánt töltheted meg fűszeres darált hússal, hanem a hagymát is. Legyen szó akár vörös- akár lila hagymáról, ezzel az egyszerű, mégis egyedi módszerrel a családodat és a vendégeket is elkápráztathatod. A könnyebb kezelhetőség érdekében a hagymát néhány percig főzd elő.

Darált hússal töltött hagyma receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg darált csirke- vagy pulykacomb
  • 8 hagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • frissen őrölt tarka bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A hagymákat pucold meg, és forró vízben főzd őket három percig, majd szűrd le. Ha már kihűltek annyira, hogy kézbe tudod őket venni, a tetejüket vágd le, a belsejüket pedig óvatosan kapard ki úgy, hogy a külsejük legalább egy centi vastagságban megmaradjon. A kikapart hagymát vágd apróra, és gyúrd össze a darált hússal, a tojással, a pirospaprikával, a sóval, a borssal, a Cayenne-borssal és az aprított petrezselyemmel. A húsos masszát töltsd vissza a hagymákba. Helyezd őket egymás mellé egy tepsibe, a tetejüket locsold meg olívaolajjal, és alufóliával letakarva told a sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát a tepsiről, hogy a hagymák megpiruljanak.

Hasonló elven készülő, de mégis más, húsmentes fogás a töltött paradicsom - reggelire, vacsorára tökéletes választás.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük