Maradék péksütiből készül az egyik legfinomabb levesbetét - Borsodban így készítik
Jóllaksz egy tányér levestől, ha a hús mellett száraz péksütikből készülő tölteléket is főzöl bele.

toltelek-huslevesben
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A Dior újra divatba hozta a füstös szemet: modern és szexis külső percek alatt »

Borotvahab napégésre? Meghökkentő, de hatásos »

Szuperkönnyű hidratálók fényvédővel: nem lesz zsíros a bőröd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ettél már Borsodban húslevest, akkor tudod, hogy ott töltelékkel együtt főzik. Ez remek ötlet száraz péksütik újrahasznosítására. Négy-öt szelet zsemléből, kifliből vagy akár kenyérszeletekből is készítheted. Fantasztikus, ahogy a levesben a töltelék átveszi a fűszerek ízét. 

Töltelék húslevesben

Hozzávalók:

  • 4 szelet/db péksütemény
  • 20 dkg gomba
  • 3 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A péksüteményeket áztasd vízbe, majd jól csavard ki. A gombát, a hagymát pucold meg, és aprítsd fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, majd dobd hozzá a gombát, sózd, borsozd, és pirítsd a zsírjára.

Keverd hozzá a péksüteményt, dolgozd hozzá a tojásokat és az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég ízes, dobj még hozzá sót vagy borsot. Formázd meg, csomagold folpack fóliába, a két végére köss csomót, és tedd a levesbe. Ha marhahúslevest főzöl, körülbelül félidőben tedd hozzá. Csirkehúslevesnél belerakhatod a zöldségekkel együtt. A lényeg, hogy körülbelül másfél órán át főzd, közben forgasd át. Amikor jól megpuhul, kiveheted a levesből. 
Ha még mindig van maradék száraz zsemléd, készíts belőle isteni bundás édességet!

Ezt is szeretjük