Könnyű, nyári tökös tócsni: egészségesebb, mint a hagyományos
Könnyű és egészséges nyárvégi fogás a tökös tócsni, amit önmagában vagy köretként is készíthetsz.

tokos tocsni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökös tócsni hasonlít a hagyományoshoz, csak épp krumpli helyett a hosszúkás zöldség az alapja. Mielőtt felhasználod, pirítsd meg a tököt sütőben, így adja ki igazán az ízét. A kikapart magokból isteni finom hamis húslevest is készíthetsz.

Tökös tócsni

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 8 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 szál újhagyma
  • 1 tojás
  • 0.5 főzőtök
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tök magját kapard ki, a héját szurkáld be villával, és 200 fokos sütőben 35 perc alatt süsd meg. Ha kész, kanalazd ki a húsát a héjából, és hagyd langyosra hűlni. Add hozzá a reszelt sajtot, a felaprított újhagymát a zöld szárával együtt, a tojást, sózd, borsozd, majd kanalanként adagold bele a lisztet is, amíg jól formázható tésztát kapsz. Egy serpenyőben hevíts olajat, készíts a masszából lepényeket, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. Ha megsültek, papírtörlőre szedd őket, hogy felszívja a felesleges zsiradékot. Tálald tejföllel, vagy köretként szaftos húsok mellé.

Természetesen a krémes, kapros tökfőzelékről sem feledkezhetünk el: még nem késő elkészítened a klasszikus nyári fogást.

Ezt is szeretjük