Minden, ami a tökéletes sütihez kell
A sütés nem nagy ördöngösség, ha tudod, mi kell a sütibe.
Dia
Mi kell a tökéletes sütihez?
Vannak egyszerű és egészen bonyolult sütemények, de van néhány kihagyhatatlan dolog, ami jó ha van otthon, illetve előkerül a konyhaszekrény mélyéről, amikor süteménykészítésre kerül a sor.
Dia
Szakácskönyv
Mielőtt sütésbe kezdesz, olvasd el alaposan a receptet, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés egy hiányzó hozzávaló miatt.Dia
Mérleg
A bögrés sütikhez könnyű kimérni a hozzávalókat, de sok édességhez ennél pontosabban meg kell határozni az összetevők arányát. Van, hogy ezen múlik a siker.Kapcsolódó receptek:
4 szuperegyszerű bögrés süti »
Dia
Óra
Némelyik sütemény sütési ideje nagyon pontosan meghatározott, és már pár perces sütőben felejtés is végzetes lehet. Inkább nézd az órát, ha pedig a recept úgy kívánja, akár az ébresztőórát is beállíthatod.Dia
Eszközök
Készíts mindent a kezed ügyébe, a kést, a habverőt, a fakanalakat és tálakat, hogy ne maszatos kézzel kelljen a szekrényben kutakodni, illetve ne kelljen ötpercenként kezet mosnod.Dia
Liszt
A legtöbb süti legnagyobb része lisztből áll, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyet használsz. Kövesd mindig a receptet, hogy rétes- vagy finomliszt kell-e hozzá.Kapcsolódó cikk:
Így készül a házi rétes »
Dia
Muffinforma
Mindig ellenőrizd, hogy van-e elegendő papírkapszli raktáron, nehogy a formába töltésnél találj pár darabbal kevesebbet a szekrényben. Ugyanígy fontos, hogy legyen elég sütőpapír is otthon.Dia
Tojás
A tojás kötőanyagként működik a legtöbb süteménynél, de néhánynál, például a tiramisunál nyersen használják.Kapcsolódó cikk:
4 isteni tiramisurecept »
Dia
Gyümölcs
A gyümölcs tölteléknek, alaphozzávalónak és lekvárként ragasztóanyagnak is használható. Ha lehetőséged van rá, tárazz be pár doboz mirelit gyümölcsöt, hogy bármikor előszedhesd.Kapcsolódó cikk:
3 szuperegyszerű pite, mirelit gyümölcsből »
Dia
Csokoládé
A csoki belevalóként és bevonóként is tökéletes. Fontos, hogy jó minőségű, minimum 50%-os kakaótartalmú csokit használj, ha azt szeretnéd, hogy tényleg finom legyen a süti.Kapcsolódó cikkek:
4 csodás csokoládés piskóta »
Dia
Mazsola
Bár nem mindenki szereti, a mazsola remek ízesítője a sütiknek, a madártej pedig szinte elképzelhetetlen nélküle.Dia
Narancshéj
Bár inkább karácsonykor használjuk, a narancshéjról később se feledkezz meg, mert különlegessé teszi bármelyik süti ízét. Reszelve vagy kandírozott formában is használhatod.Dia
Fűszerek
Nemcsak sós ételeket lehet fűszerezni, de a süteményekbe is elkél egy kis ízesítő. A legtöbbször fahéjat, ánizst és szegfűszeget használnak, de a chili például tökéletes párja a csokoládénak.Kapcsolódó cikk:
A tökéletes forró csokoládé receptje »
Dia
Tejszín
Szárazabb sütikhez vagy piskótákhoz és töltelék nélküli változatokhoz csak verj fel egy kis tejszínhabot, majd egy kanálnyit tegyél a sütiszelet mellé. A tejszín alapanyagként is sokszor használatos.Dia