Minden, ami a tökéletes sütihez kell
A sütés nem nagy ördöngösség, ha tudod, mi kell a sütibe.

Dia


                        	Mi kell a tökéletes sütihez?
                        	Vannak egyszerű és egészen bonyolult sütemények, de van néhány kihagyhatatlan dolog, ami jó ha van otthon, illetve előkerül a konyhaszekrény mélyéről, amikor süteménykészítésre kerül a sor.

Mi kell a tökéletes sütihez?

Vannak egyszerű és egészen bonyolult sütemények, de van néhány kihagyhatatlan dolog, ami jó ha van otthon, illetve előkerül a konyhaszekrény mélyéről, amikor süteménykészítésre kerül a sor.

Dia

SzakácskönyvMielőtt sütésbe kezdesz, olvasd el alaposan a receptet, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés egy hiányzó hozzávaló miatt.

Szakácskönyv

Mielőtt sütésbe kezdesz, olvasd el alaposan a receptet, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés egy hiányzó hozzávaló miatt.

Dia

Mérleg A bögrés sütikhez könnyű kimérni a hozzávalókat, de sok édességhez ennél pontosabban meg kell határozni az összetevők arányát. Van, hogy ezen múlik a siker.  Kapcsolódó receptek: 4 szuperegyszerű bögrés süti »

Mérleg

A bögrés sütikhez könnyű kimérni a hozzávalókat, de sok édességhez ennél pontosabban meg kell határozni az összetevők arányát. Van, hogy ezen múlik a siker.

Kapcsolódó receptek:
4 szuperegyszerű bögrés süti »

Dia

ÓraNémelyik sütemény sütési ideje nagyon pontosan meghatározott, és már pár perces sütőben felejtés is végzetes lehet. Inkább nézd az órát, ha pedig a recept úgy kívánja, akár az ébresztőórát is beállíthatod.

Óra

Némelyik sütemény sütési ideje nagyon pontosan meghatározott, és már pár perces sütőben felejtés is végzetes lehet. Inkább nézd az órát, ha pedig a recept úgy kívánja, akár az ébresztőórát is beállíthatod.

Dia

EszközökKészíts mindent a kezed ügyébe, a kést, a habverőt, a fakanalakat és tálakat, hogy ne maszatos kézzel kelljen a szekrényben kutakodni, illetve ne kelljen ötpercenként kezet mosnod.

Eszközök

Készíts mindent a kezed ügyébe, a kést, a habverőt, a fakanalakat és tálakat, hogy ne maszatos kézzel kelljen a szekrényben kutakodni, illetve ne kelljen ötpercenként kezet mosnod.

Dia

LisztA legtöbb süti legnagyobb része lisztből áll, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyet használsz. Kövesd mindig a receptet, hogy rétes- vagy finomliszt kell-e hozzá.Kapcsolódó cikk:Így készül a házi rétes »

Liszt

A legtöbb süti legnagyobb része lisztből áll, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyet használsz. Kövesd mindig a receptet, hogy rétes- vagy finomliszt kell-e hozzá.

Kapcsolódó cikk:
Így készül a házi rétes »

Dia

MuffinformaMindig ellenőrizd, hogy van-e elegendő papírkapszli raktáron, nehogy a formába töltésnél találj pár darabbal kevesebbet a szekrényben. Ugyanígy fontos, hogy legyen elég sütőpapír is otthon.

Muffinforma

Mindig ellenőrizd, hogy van-e elegendő papírkapszli raktáron, nehogy a formába töltésnél találj pár darabbal kevesebbet a szekrényben. Ugyanígy fontos, hogy legyen elég sütőpapír is otthon.

Dia

TojásA tojás kötőanyagként működik a legtöbb süteménynél, de néhánynál, például a tiramisunál nyersen használják.Kapcsolódó cikk:4 isteni tiramisurecept »

Tojás

A tojás kötőanyagként működik a legtöbb süteménynél, de néhánynál, például a tiramisunál nyersen használják.

Kapcsolódó cikk:
4 isteni tiramisurecept »

Dia

GyümölcsA gyümölcs tölteléknek, alaphozzávalónak és lekvárként ragasztóanyagnak is használható. Ha lehetőséged van rá, tárazz be pár doboz mirelit gyümölcsöt, hogy bármikor előszedhesd.Kapcsolódó cikk:3 szuperegyszerű pite, mirelit gyümölcsből »

Gyümölcs

A gyümölcs tölteléknek, alaphozzávalónak és lekvárként ragasztóanyagnak is használható. Ha lehetőséged van rá, tárazz be pár doboz mirelit gyümölcsöt, hogy bármikor előszedhesd.

Kapcsolódó cikk:
3 szuperegyszerű pite, mirelit gyümölcsből »

Dia

CsokoládéA csoki belevalóként és bevonóként is tökéletes. Fontos, hogy jó minőségű, minimum 50%-os kakaótartalmú csokit használj, ha azt szeretnéd, hogy tényleg finom legyen a süti.Kapcsolódó cikkek:4 csodás csokoládés piskóta »

Csokoládé

A csoki belevalóként és bevonóként is tökéletes. Fontos, hogy jó minőségű, minimum 50%-os kakaótartalmú csokit használj, ha azt szeretnéd, hogy tényleg finom legyen a süti.

Kapcsolódó cikkek:
4 csodás csokoládés piskóta »

Dia

MazsolaBár nem mindenki szereti, a mazsola remek ízesítője a sütiknek, a madártej pedig szinte elképzelhetetlen nélküle.

Mazsola

Bár nem mindenki szereti, a mazsola remek ízesítője a sütiknek, a madártej pedig szinte elképzelhetetlen nélküle.

Dia

NarancshéjBár inkább karácsonykor használjuk, a narancshéjról később se feledkezz meg, mert különlegessé teszi bármelyik süti ízét. Reszelve vagy kandírozott formában is használhatod.

Narancshéj

Bár inkább karácsonykor használjuk, a narancshéjról később se feledkezz meg, mert különlegessé teszi bármelyik süti ízét. Reszelve vagy kandírozott formában is használhatod.

Dia

FűszerekNemcsak sós ételeket lehet fűszerezni, de a süteményekbe is elkél egy kis ízesítő. A legtöbbször fahéjat, ánizst és szegfűszeget használnak, de a chili például tökéletes párja a csokoládénak.Kapcsolódó cikk:A tökéletes forró csokoládé receptje »

Fűszerek

Nemcsak sós ételeket lehet fűszerezni, de a süteményekbe is elkél egy kis ízesítő. A legtöbbször fahéjat, ánizst és szegfűszeget használnak, de a chili például tökéletes párja a csokoládénak.

Kapcsolódó cikk:
A tökéletes forró csokoládé receptje »

Dia

TejszínSzárazabb sütikhez vagy piskótákhoz és töltelék nélküli változatokhoz csak verj fel egy kis tejszínhabot, majd egy kanálnyit tegyél a sütiszelet mellé. A tejszín alapanyagként is sokszor használatos.

Tejszín

Szárazabb sütikhez vagy piskótákhoz és töltelék nélküli változatokhoz csak verj fel egy kis tejszínhabot, majd egy kanálnyit tegyél a sütiszelet mellé. A tejszín alapanyagként is sokszor használatos.

Dia

DíszítésBár a süteményt elsősorban az íze miatt készíted, és senki nem utasítja vissza, ha magában tálalod fel, különleges alkalmakkor nyugodtan elengedheted a fantáziád. Egy papírból kivágott forma és némi kakaópor máris feldobja az egyszerű piskótát.

Díszítés

Bár a süteményt elsősorban az íze miatt készíted, és senki nem utasítja vissza, ha magában tálalod fel, különleges alkalmakkor nyugodtan elengedheted a fantáziád. Egy papírból kivágott forma és némi kakaópor máris feldobja az egyszerű piskótát.
Ezt is szeretjük
Szerző: Fehér Ági
Fotó: