A legjobb forralt bor receptje
Készíts a barátaidnak forralt bort vagy puncsot, esetleg gőzölgő almaitalt. A fűszeres finomságok garantálják a jó hangulatot.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A forralt bor nemcsak karácsony előtt, vásározás közben melegíti kellemesen a kezet és a lelket, hanem utána is remek téli ital. A fűszeres, forró bornál nem is kell jobb apropó egy kis baráti összejövetelhez.

A forralt borhoz - a tévhittel ellentétben - nem jó akármilyen lőre. Válassz nem túl drága, középkategóriás, megbízható bort, ellenben másnap nem a kellemes emlékekkel, hanem a fejfájással leszel elfoglalva.

A forralt boron kívül természetesen még más ínycsiklandozó, lélekmelengető italt is készíthetsz.

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 3 palack vörösbor
  • 5 evőkanál méz
  • 3 rúd fajéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • 1 egész szerecsendióhéj
  • fél bögre szárított alma

A bort lassú tűzön kezdd el melegíteni, majd tedd bele a fűszereket. Az almát csak akkor, ha már gőzölögni kezd. Melegítsd forrpontig, majd szedd ki belőle a fűszereket, és tartsd melegen. Fehérborból is készítheted.

Igazi puncs

Hozzávalók:

  • 1 üveg félédes vörösbor
  • 1 üveg félédes fehérbor
  • 1,5 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 1 citrom
  • 5 narancs

Két narancsot és a citromot alaposan mosd meg, majd héjjal együtt  szeleteld fel. A másik három narancs levét facsard ki. A borokat kezdd el melegíteni a fahéjjal, majd, ha már forró, add hozzá a cukrot, a gyümölcsöket és a narancslevet. Forrald fel, majd vedd le a lángról.

Isteni melegítő ital készíthető almaléből is. Egy liternyit forralj fel két rúd fahéjjal, majd tegyél bele két evőkanál mézet. Töltsd füles poharakba, és szervírozd szárított almadarabokkal.

Teapuncs

Hozzávalók:

  • 4 tasak erős fekete tea
  • 2 dl brandy
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 1 mokkáskanál reszelt narancshéj
  • kis darabka egész fahéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • cukor

Forralj fel egy liter vizet. Fogj egy átlátszó tálat, tedd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs- és citromhéjat. Öntsd bele a forró vizet, majd lógasd bele a teafiltereket. A puncs legfinomabb Earl Grey vagy Lady Grey teából, mert mindkettő narancsaromás. Áztasd öt percig, majd vedd ki a filtereket. Adj hozzá cukrot és a brandyt.

Alkoholmentes puncs

Hozzávalók:

  • 1 liter piros szőlőlé
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 narancs
  • 5 szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • csillagánizs
  • 1 citrom reszelt héja

A szőlőlevet kezdd el melegíteni a fűszerekkel, majd akkor, amikor már szinte forr, add hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat. Halászd ki a fűszereket, és tartsd melegen az italt.

Ezt is szeretjük