A legjobb forralt bor receptje

Készíts a barátaidnak forralt bort vagy puncsot, esetleg gőzölgő almaitalt. A fűszeres finomságok garantálják a jó hangulatot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A forralt bor nemcsak karácsony előtt, vásározás közben melegíti kellemesen a kezet és a lelket, hanem utána is remek téli ital. A fűszeres, forró bornál nem is kell jobb apropó egy kis baráti összejövetelhez.

Csodás koktélok

Nézegess képeket!

Elolvasom

A forralt borhoz - a tévhittel ellentétben - nem jó akármilyen lőre. Válassz nem túl drága, középkategóriás, megbízható bort, ellenben másnap nem a kellemes emlékekkel, hanem a fejfájással leszel elfoglalva.

A forralt boron kívül természetesen még más ínycsiklandozó, lélekmelengető italt is készíthetsz.

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 3 palack vörösbor
  • 5 evőkanál méz
  • 3 rúd fajéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • 1 egész szerecsendióhéj
  • fél bögre szárított alma

A bort lassú tűzön kezdd el melegíteni, majd tedd bele a fűszereket. Az almát csak akkor, ha már gőzölögni kezd. Melegítsd forrpontig, majd szedd ki belőle a fűszereket, és tartsd melegen. Fehérborból is készítheted.

Igazi puncs

Hozzávalók:

  • 1 üveg félédes vörösbor
  • 1 üveg félédes fehérbor
  • 1,5 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 1 citrom
  • 5 narancs

Két narancsot és a citromot alaposan mosd meg, majd héjjal együtt  szeleteld fel. A másik három narancs levét facsard ki. A borokat kezdd el melegíteni a fahéjjal, majd, ha már forró, add hozzá a cukrot, a gyümölcsöket és a narancslevet. Forrald fel, majd vedd le a lángról.

Isteni melegítő ital készíthető almaléből is. Egy liternyit forralj fel két rúd fahéjjal, majd tegyél bele két evőkanál mézet. Töltsd füles poharakba, és szervírozd szárított almadarabokkal.

Teapuncs

Hozzávalók:

  • 4 tasak erős fekete tea
  • 2 dl brandy
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
  • 1 mokkáskanál reszelt narancshéj
  • kis darabka egész fahéj
  • 10 szem szegfűszeg
  • cukor

Forralj fel egy liter vizet. Fogj egy átlátszó tálat, tedd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs- és citromhéjat. Öntsd bele a forró vizet, majd lógasd bele a teafiltereket. A puncs legfinomabb Earl Grey vagy Lady Grey teából, mert mindkettő narancsaromás. Áztasd öt percig, majd vedd ki a filtereket. Adj hozzá cukrot és a brandyt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Alkoholmentes puncs

Hozzávalók:

  • 1 liter piros szőlőlé
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 narancs
  • 5 szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • csillagánizs
  • 1 citrom reszelt héja

A szőlőlevet kezdd el melegíteni a fűszerekkel, majd akkor, amikor már szinte forr, add hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat. Halászd ki a fűszereket, és tartsd melegen az italt.

Ezt is szeretjük