A legjobb forralt bor receptje
Készíts a barátaidnak forralt bort vagy puncsot, esetleg gőzölgő almaitalt. A fűszeres finomságok garantálják a jó hangulatot.
- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
A forralt bor nemcsak karácsony előtt, vásározás közben melegíti kellemesen a kezet és a lelket, hanem utána is remek téli ital. A fűszeres, forró bornál nem is kell jobb apropó egy kis baráti összejövetelhez.
A forralt borhoz - a tévhittel ellentétben - nem jó akármilyen lőre. Válassz nem túl drága, középkategóriás, megbízható bort, ellenben másnap nem a kellemes emlékekkel, hanem a fejfájással leszel elfoglalva.
A forralt boron kívül természetesen még más ínycsiklandozó, lélekmelengető italt is készíthetsz.Forralt bor
Hozzávalók:
- 3 palack vörösbor
- 5 evőkanál méz
- 3 rúd fajéj
- 10 szem szegfűszeg
- 1 egész szerecsendióhéj
- fél bögre szárított alma
A bort lassú tűzön kezdd el melegíteni, majd tedd bele a fűszereket. Az almát csak akkor, ha már gőzölögni kezd. Melegítsd forrpontig, majd szedd ki belőle a fűszereket, és tartsd melegen. Fehérborból is készítheted.
Igazi puncs
Hozzávalók:
- 1 üveg félédes vörösbor
- 1 üveg félédes fehérbor
- 1,5 dl rum
- 10 dkg cukor
- 2 rúd fahéj
- 1 citrom
- 5 narancs
Két narancsot és a citromot alaposan mosd meg, majd héjjal együtt szeleteld fel. A másik három narancs levét facsard ki. A borokat kezdd el melegíteni a fahéjjal, majd, ha már forró, add hozzá a cukrot, a gyümölcsöket és a narancslevet. Forrald fel, majd vedd le a lángról.
Teapuncs
Hozzávalók:
- 4 tasak erős fekete tea
- 2 dl brandy
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 1 mokkáskanál reszelt narancshéj
- kis darabka egész fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- cukor
Forralj fel egy liter vizet. Fogj egy átlátszó tálat, tedd bele a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs- és citromhéjat. Öntsd bele a forró vizet, majd lógasd bele a teafiltereket. A puncs legfinomabb Earl Grey vagy Lady Grey teából, mert mindkettő narancsaromás. Áztasd öt percig, majd vedd ki a filtereket. Adj hozzá cukrot és a brandyt.
Alkoholmentes puncs
Hozzávalók:
- 1 liter piros szőlőlé
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 narancs
- 5 szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- csillagánizs
- 1 citrom reszelt héja
A szőlőlevet kezdd el melegíteni a fűszerekkel, majd akkor, amikor már szinte forr, add hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat. Halászd ki a fűszereket, és tartsd melegen az italt.
OLVASD EL EZT IS!

- ital
- citrom
A legfinomabb házi limonádék receptjei

- csokoládé
- ital
A tökéletes forró csokoládé receptje

- ital
- befőzés