Így készül a legfinomabb tejberizs: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes
A tökéletes tejberizs az arányokon múlik: ezzel a módszerrel nem ég le, és jól megpuhulnak a szemek.

Ha hiányoznak a menzai élmények, és otthon is el szeretnéd készíteni a tökéletes tejberizst, nem lesz másra szükséged, mint egy 2,5 decis bögrére, amiben az alapanyagokat kimérheted. A hagyományos mellett jól működik jázmin- és basamati rizzsel is, de barna rizst inkább ne használj hozzá.
A tökéletes tejberizs
Hozzávalók 4 személyre
- 3 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1 bögre rizs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.5 bögre cukor
- kakaó, fahéj vagy lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tejet és a vizet öntsd össze egy lábosba, és tedd fel a tűzre. Amikor elkezd forrni, add hozzá először a kétféle cukrot és a sót, majd a rizst is. Lefedve, kis lángon főzd nagyjából húsz percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a folyadékot magába szívja. Ekkor takard le, és tálalásig tartsd melegen. Ha már nincs alatta több folyadék, de a rizs még kemény, adj hozzá egy kis tejet, amíg a megfelelő állagot el nem éri.
Tálald kakaóval, fahéjas cukorral vagy lekvárral.
Ha gyümölcsökkel is feldobod, bármilyen alkalomra bevethető desszert válik belőle.
Kívül-belül tele van gyümölccsel ez a hideg, nyári tejberizs
A tejberizs nálunk olyan megunhatatlan univerzális sztárétel, mint a paradicsomleves és a túrógombóc, minden héten napokig tudná enni az egész család télen és nyáron is. Csakúgy, mint az előbbieket, ezt is nagyon hamar meg tudom unni, ezért muszáj volt feldobni valamivel.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció