Így készül a legfinomabb tejberizs: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes
A tökéletes tejberizs az arányokon múlik: ezzel a módszerrel nem ég le, és jól megpuhulnak a szemek.
Ha hiányoznak a menzai élmények, és otthon is el szeretnéd készíteni a tökéletes tejberizst, nem lesz másra szükséged, mint egy 2,5 decis bögrére, amiben az alapanyagokat kimérheted. A hagyományos mellett jól működik jázmin- és basamati rizzsel is, de barna rizst inkább ne használj hozzá.
A tökéletes tejberizs
Hozzávalók 4 személyre
- 3 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1 bögre rizs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.5 bögre cukor
- kakaó, fahéj vagy lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tejet és a vizet öntsd össze egy lábosba, és tedd fel a tűzre. Amikor elkezd forrni, add hozzá először a kétféle cukrot és a sót, majd a rizst is. Lefedve, kis lángon főzd nagyjából húsz percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a folyadékot magába szívja. Ekkor takard le, és tálalásig tartsd melegen. Ha már nincs alatta több folyadék, de a rizs még kemény, adj hozzá egy kis tejet, amíg a megfelelő állagot el nem éri.
Tálald kakaóval, fahéjas cukorral vagy lekvárral.
Ha gyümölcsökkel is feldobod, bármilyen alkalomra bevethető desszert válik belőle.
Kívül-belül tele van gyümölccsel ez a hideg, nyári tejberizs
A tejberizs nálunk olyan megunhatatlan univerzális sztárétel, mint a paradicsomleves és a túrógombóc, minden héten napokig tudná enni az egész család télen és nyáron is. Csakúgy, mint az előbbieket, ezt is nagyon hamar meg tudom unni, ezért muszáj volt feldobni valamivel.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció