A tökéletes tarhonya titka - Ezt a köretet mindenki imádni fogja
Tökéletes tarhonyát készíteni nem művészet, csak figyelj oda egy-két dologra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tarhonya sokféleképpen variálható és kiadós alapanyag. Remek kísérője lehet például ízletes, szaftos húsoknak, de tökéletes lecsóhoz, sőt, levesbetétnek sem utolsó. Ezzel még a legkritikusabbak is elégedettek lehetnek.

Tökéletes tarhonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tarhonya
  • 4 bögre víz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat forrósítsd fel egy lábosban, és rakd bele a tarhonyát. Állandóan kevergetve pirítsd aranybarnára. Öntsd fel a vízzel, de légy óvatos, mert a felszálló forró gőz nagyon könnyen megégetheti a kezedet. Jól keverd össze, majd add hozzá a sót. 

A tarhonyát kis lángon lefedve főzd addig, amíg teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul. Ez körülbelül 20 perc. Közben többször kevergesd meg, nehogy leragadjon vagy összeálljon. Ha épp van kéznél húsleves, azzal is felengedheted. Készre főzheted még a tarhonyát mikróban a legalacsonyabb fokozaton, de sütőbe is beteheted.

Ezt is szeretjük