A tökéletes rántott sajt titka: így nem folyik szét sütés közben
A tökéletes rántott sajt elkészítése egyszerű, ha néhány trükköt észben tartasz.

rantott sajt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rántott sajtot készíteni nem bonyolult, de ha tökéletes eredményre vágysz, néhány szempontot figyelembe kell venned. Így épp megfelelően lesz a külseje ropogós, a belseje pedig lágy, nem fog sem odaégni, sem kifolyni a panírból a töltelék. Legjobb köret hozzá a párolt rizs.

Tökéletes rántott sajt

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg trappista sajt
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál
  • 0.5 dl tej
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot vágd legalább egy centi vastag szeletekre, és átlósan felezd el, hogy háromszög alakot kapjanak. Mártsd meg őket tejben, így könnyebben megtapad rajtuk a bunda. A panírozást kétszer végezd el: forgasd meg a darabokat megsózott lisztben, tojásban és zsemlemorzsában, majd ismételd meg a műveletet. Így a két réteg jobban fogja védeni. Ha van időd, a bepanírozott sajtokat érdemes két-három órára betenni a mélyhűtőbe, hogy megdermedjenek.

 

Amikor eljön a sütés ideje, hevíts fel egy serpenyőben annyi olajat, hogy legalább félig ellepje a sajtokat. Várd meg, amíg jól felforrósodik, ezután tedd bele a darabokat, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Mindig lapáttal vagy húscsipesszel fordítsd meg őket, hogy fel ne sértsd a bundát. Egyszerre csak keveset süss, hogy az olaj ki ne hűljön. Ha készen vannak, szedd őket papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

A sajtot önmagában, bundázás nélkül is kisütheted grillen, ilyenkor elkészítés előtt tartsd őket fűszeres pácban.

Ezt is szeretjük