Tojásos nokedli
Klasszikus fogás a nagyi konyhájából
Ha beköszönt a jó idő, eljön a tojásos nokedli ideje is az enyhén ecetes, friss fejes salátával.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legegyszerűbb ételek néha a legnagyszerűbbek is egyben, erre tökéletes példa a tojásos nokedli: egyszerűen elronthatatlan, alig áll pár összetevőből, és mégis az egyik legfinomabb étel, ami az asztalra kerülhet.

Dobd fel frissen szedett zöldfűszerekkel, petrezselyemmel vagy snidlinggel, vagy piríts alá egy kis szalonnát, isteni lesz!

Tojásos nokedli fejes salátával

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 tojás
  • 2 kanál cukor
  • 2 kávéskanálnyi ecet
  • 1 fej saláta
  • só ízlés szerint
  • víz

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Nem ez lesz életed legnagyobb kihívása. A lisztet mérd ki egy alkalmas tálba, üss bele két tojást, óvatosan sózd meg, és adj hozzá annyi vizet - körülbelül három-négy decit - , hogy jól szaggatható, laza tésztát kapj. Ha ez megvan, egy lábasban forralj vizet, sózd meg kissé, majd egy nokedliszaggatóval szaggasd bele a masszát, ami feljön a víz tetejére, az el is készült, egy kisebb szűrővel szedd ki az edényből.

A maradék tojásokat verd fel. Végy elő egy nagyobb serpenyőt, önts bele egy nagyon kicsi olajat, szórd bele a nokedlit. Tedd a tűzre, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd rá a felvert tojásokat, és addig süsd őket, amíg nem lesz rántotta állagú, ha ezt eléri, akkor kész is van maga a tojásos nokedli. Most már csak mosd meg a salátát, keverd össze a cukrot az ecettel, öntsd fel három deci vízzel, majd szedd leveleire a salátát, és ebben a lében tálald. 

Gazdaságos fogások bármikorra

Ha spórolnod kell, akkor is készíthetsz isteni ételeket, válaszd ki a kedvencedet!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük