12 hónap, mintegy 100 salátarecept: ilyen szakácskönyvet még biztos nem láttál
Ha mostanáig unalmasnak tartottad a salátákat, ismerkedj meg Bezzegh Éva Tizenkét hónap című receptkönyvével!

tizenket honap1
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Tizenkét hónap egyedülálló képi világával és csábító, nagy formátumával azonnal belophatja magát a szívedbe, különösen, ha fogékony vagy a könnyű, szezonális zöldségételekre.

A könyv egyedisége abban rejlik, hogy közel egy éven át készült, nyomon követve, hogyan változik a táj, a természet, és miként tükröződhet ez a tányérjainkon. De lássuk is a medvét, íme, egy ínycsiklandó recept a sok közül!

Citromos-mentás, héjában sült csicsókasaláta

4-6 személyre

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg csicsóka,
  • 1 kezeletlen citrom leve és héja,
  • 1 dl szőlőmagolaj,
  • Himalája-só, frissen őrölt bors,
  • 1 marék friss mentalevél 
  • igény szerint chilipehely
Fotó: Török-Bognár Renáta

A csicsókát alaposan mosd meg, héjastól vágd falatnyi darabokra, és tedd egy nagy keverőtálba. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, reszeld rá a citrom héját, majd kanállal vagy kézzel jól forgasd össze, hogy a csicsókadarabokat az olaj mindenütt bevonja. Borítsd egy sütőpapírral bélelt tepsire a keverőtál tartalmát, rendezd el a darabokat, hogy lehetőleg ne fedjék egymást, majd tedd a tepsit 15-20 percre, 190 fokra előmelegített sütőbe.

A sütési idő elteltével csorgasd a megpuhult csicsókákra a citrom levét, hintsd meg durvára aprított mentával, és akár egyenesen a tepsiről vagy a korábban használt keverőtálból kínálhatod. Ha szeretnéd, bolondítsd meg egy kevés chilivel! Füstölt vagy natúr fehér húsok és halak, de akár faszénen vagy füstön készült vörös húsok mellé is kiválóan passzol köretként.

A cikk az ajánló után folytatódik

 Miért éppen saláta?

A könyv témája a saláta. Hogy miért? Mert gyors, egyszerű, tápláló, illetve rendkívül esztétikus: magyarán minden jelenkori étkezési igényt kielégít. Esetenként még főzni sem kell tudni hozzá, ráadásul a salátakészítés megadja az alkotás korlátlan szabadságát, ezáltal a legnagyobb változatosságot ígérő, a szó szoros értelmében vett legszínesebb műfaj, ha el mered engedni a fantáziádat. E téren szolgál inspirációként a kötet, ami egy teljes éven át, havi nyolc recepten keresztül kalauzol végig a szezonális zöldségeken és gyümölcsökön alapuló ételek világában.

A kötet egyaránt szól a fiatal és középkorú, főzni szerető és tudó, világlátott városi nőkhöz és férfiakhoz, a klasszikus sütés-főzés iránt nem feltétlenül, de a könnyű ételekre és változatos ízekre fogékony gasztrohipszterekhez, kezdőkhöz és haladókhoz, illetve azokhoz, akik számára az esztétika, a különleges könyvélmény ugyancsak meghatározó. A könyvet megrendelheted az Artbeet kiadó honlapjáról.

Ezt is szeretjük