12 hónap, mintegy 100 salátarecept: ilyen szakácskönyvet még biztos nem láttál
Ha mostanáig unalmasnak tartottad a salátákat, ismerkedj meg Bezzegh Éva Tizenkét hónap című receptkönyvével!

tizenket honap1
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Tizenkét hónap egyedülálló képi világával és csábító, nagy formátumával azonnal belophatja magát a szívedbe, különösen, ha fogékony vagy a könnyű, szezonális zöldségételekre.

A könyv egyedisége abban rejlik, hogy közel egy éven át készült, nyomon követve, hogyan változik a táj, a természet, és miként tükröződhet ez a tányérjainkon. De lássuk is a medvét, íme, egy ínycsiklandó recept a sok közül!

Citromos-mentás, héjában sült csicsókasaláta

4-6 személyre

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg csicsóka,
  • 1 kezeletlen citrom leve és héja,
  • 1 dl szőlőmagolaj,
  • Himalája-só, frissen őrölt bors,
  • 1 marék friss mentalevél 
  • igény szerint chilipehely
Fotó: Török-Bognár Renáta

A csicsókát alaposan mosd meg, héjastól vágd falatnyi darabokra, és tedd egy nagy keverőtálba. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, reszeld rá a citrom héját, majd kanállal vagy kézzel jól forgasd össze, hogy a csicsókadarabokat az olaj mindenütt bevonja. Borítsd egy sütőpapírral bélelt tepsire a keverőtál tartalmát, rendezd el a darabokat, hogy lehetőleg ne fedjék egymást, majd tedd a tepsit 15-20 percre, 190 fokra előmelegített sütőbe.

A sütési idő elteltével csorgasd a megpuhult csicsókákra a citrom levét, hintsd meg durvára aprított mentával, és akár egyenesen a tepsiről vagy a korábban használt keverőtálból kínálhatod. Ha szeretnéd, bolondítsd meg egy kevés chilivel! Füstölt vagy natúr fehér húsok és halak, de akár faszénen vagy füstön készült vörös húsok mellé is kiválóan passzol köretként.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

 Miért éppen saláta?

A könyv témája a saláta. Hogy miért? Mert gyors, egyszerű, tápláló, illetve rendkívül esztétikus: magyarán minden jelenkori étkezési igényt kielégít. Esetenként még főzni sem kell tudni hozzá, ráadásul a salátakészítés megadja az alkotás korlátlan szabadságát, ezáltal a legnagyobb változatosságot ígérő, a szó szoros értelmében vett legszínesebb műfaj, ha el mered engedni a fantáziádat. E téren szolgál inspirációként a kötet, ami egy teljes éven át, havi nyolc recepten keresztül kalauzol végig a szezonális zöldségeken és gyümölcsökön alapuló ételek világában.

A kötet egyaránt szól a fiatal és középkorú, főzni szerető és tudó, világlátott városi nőkhöz és férfiakhoz, a klasszikus sütés-főzés iránt nem feltétlenül, de a könnyű ételekre és változatos ízekre fogékony gasztrohipszterekhez, kezdőkhöz és haladókhoz, illetve azokhoz, akik számára az esztétika, a különleges könyvélmény ugyancsak meghatározó. A könyvet megrendelheted az Artbeet kiadó honlapjáról.

OLVASD EL EZT IS!

lead
  • saláta
  • saláták zöldséges ételek

7 ínycsiklandó salátavariáció

Ezt is szeretjük