Tiramisus rakott palacsinta

Álomfinom krémes desszert

Ha szereted a tiramisut és a palacsintát, ötvözd a kettőt! Olyan jó, hogy nem találsz rá szavakat!

Tiramisus rakott palacsinta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tedd igazán különlegessé a palacsintát, csempéssz a közepébe egy réteg tiramisut. Ez a mennyei desszert menőbb a tortáknál is. Még az igazán kritikusak is csak pozitívan nyilatkoznak róla. Kötelező recept minden édesszájúnak!

Tiramisus rakott palacsinta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 40 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 15 db babapiskóta
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl kávé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához a tojásokat keverd össze a cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a szénsavas ásványvizet és a tejet. Gépi habverővel keverd simára a masszát. Ha kell, liszttel sűrítheted, tejjel hígíthatod. Takard le, és hagyd 20 percig pihenni. Ezt követően a hagyományos módon süsd ki a palacsintákat.

A krémhez keverd habosra a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a palacsinták felét, és rakd őket egymásra. A középső sorhoz mártsd a babapiskótákat a kristálycukorral és a tejjel elkevert kávéba. Rakd őket szorosan egymás mellé, és kend meg a krémmel. Utána egy újabb babapiskótás réteg következik. A maradék mascarponés masszával töltsd meg a többi palacsintát, és rétegezd tovább. A tetejét szórd meg kakaóval. Tedd a hűtőbe, és úgy vágd fel, mintha tortát szeletelnél.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük