Tiramisus rakott palacsinta
Álomfinom krémes desszert
Ha szereted a tiramisut és a palacsintát, ötvözd a kettőt! Olyan jó, hogy nem találsz rá szavakat!

Tiramisus rakott palacsinta
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd igazán különlegessé a palacsintát, csempéssz a közepébe egy réteg tiramisut. Ez a mennyei desszert menőbb a tortáknál is. Még az igazán kritikusak is csak pozitívan nyilatkoznak róla. Kötelező recept minden édesszájúnak!

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 40 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 15 db babapiskóta
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl kávé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintához a tojásokat keverd össze a cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a szénsavas ásványvizet és a tejet. Gépi habverővel keverd simára a masszát. Ha kell, liszttel sűrítheted, tejjel hígíthatod. Takard le, és hagyd 20 percig pihenni. Ezt követően a hagyományos módon süsd ki a palacsintákat.

A krémhez keverd habosra a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a palacsinták felét, és rakd őket egymásra. A középső sorhoz mártsd a babapiskótákat a kristálycukorral és a tejjel elkevert kávéba. Rakd őket szorosan egymás mellé, és kend meg a krémmel. Utána egy újabb babapiskótás réteg következik. A maradék mascarponés masszával töltsd meg a többi palacsintát, és rétegezd tovább. A tetejét szórd meg kakaóval. Tedd a hűtőbe, és úgy vágd fel, mintha tortát szeletelnél.

Ezt is szeretjük