Tiramisus rakott palacsinta
Ha szereted a tiramisut és a palacsintát, ötvözd a kettőt! Olyan jó, hogy nem találsz rá szavakat!
Tedd igazán különlegessé a palacsintát, csempéssz a közepébe egy réteg tiramisut. Ez a mennyei desszert menőbb a tortáknál is. Még az igazán kritikusak is csak pozitívan nyilatkoznak róla. Kötelező recept minden édesszájúnak!
Tiramisus rakott palacsinta
Hozzávalók 12 szelethez
- 40 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 tojás
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 15 db babapiskóta
- 2 dl habtejszín
- 2 dl kávé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál kristálycukor
Elkészítés:
A palacsintához a tojásokat keverd össze a cukorral és egy csipet sóval. Add hozzá a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a szénsavas ásványvizet és a tejet. Gépi habverővel keverd simára a masszát. Ha kell, liszttel sűrítheted, tejjel hígíthatod. Takard le, és hagyd 20 percig pihenni. Ezt követően a hagyományos módon süsd ki a palacsintákat.
A krémhez keverd habosra a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend meg vele a palacsinták felét, és rakd őket egymásra. A középső sorhoz mártsd a babapiskótákat a kristálycukorral és a tejjel elkevert kávéba. Rakd őket szorosan egymás mellé, és kend meg a krémmel. Utána egy újabb babapiskótás réteg következik. A maradék mascarponés masszával töltsd meg a többi palacsintát, és rétegezd tovább. A tetejét szórd meg kakaóval. Tedd a hűtőbe, és úgy vágd fel, mintha tortát szeletelnél.
- édességek
- tészta
- palacsinta
- mascarpone
- rakott palacsinta
- tiramisu
- tiramisus rakott palacsinta
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció