Tésztasaláta virslivel
A tésztasaláta a legjobb vendégváró fogás: nagyobb adagot is gyorsan elkészíthetsz, és mindenki szereti.
A virsli kiválasztásánál érdemes kikérned a hentes véleményét, inkább vegyél kicsit drágább, de jobb minőségű terméket, mert az olcsó, rossz ízű hús tönkreteheti az egész salátát.
A tésztasaláta nagy előnye, hogy kedvedre alakíthatod, pár kocka sajttal vagy egy kis főtt karfiollal is kiegészítheted, de tulajdonképp bármi mehet bele, amit szeretsz.
Tésztasaláta virslivel
Hozzávalók:
- 35 dkg tészta
- 5 kisebb csemegeuborka
- 3 sárgarépa
- 3 paradicsom
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 2 paprika
- 2 pár virsli
- 1,5 dl majonéz
- 1 evőkanálnyi mustár
- 8-10 bébikukorica
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát főzd enyhén sós vízben fogkeményre, szűrd le, és tedd félre hűlni. A tojásokat főzd keményre, a virsliket és a répákat - felkockázva - pedig puhára. Amíg mindenki fő, a többi összetevőt is készítsd elő. A paradicsomot kockázd fel, ahogyan a paprikát és a lilahagymát is, a kukoricát is darabold tetszőleges méretű részekre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha megfőtt a virsli karikázd fel, a tojásokat pedig pucold meg, és vágd szintén karikákra, a répát is szűrd le. A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral, vágj bele petrezselymet, és ízlésed szerint sózd, borsozd. Ha mindennel kész vagy, nincs más dolgod, mint az egészet összekeverni - ne hagyd ki a tésztát sem! -, a majonézes keverékből minden részre juttatni, és a tetejére a tojáskarikákat rászórni.
Tészták, nem csak salátának
OLVASD EL EZT IS!
- uborka
- saláta
A hagyományos uborkasaláta receptje
- hús
- saláta
Orosz hússaláta
- tészta
- bazsalikom