Omlós tepsis sült tarja
A tepsiben sült húsok nagy előnye, hogy tulajdonképp csak be kell dobálnod a hozzávalókat a tepsibe, utána már nincs semmi dolgod vele.
A fentebb vázolt előnyök mellett az is a tepsis sült javára írható, hogy nagyon változatosan és relatíve nagy adagokban készítheted.


Ha túl zsírosnak tűnik a fogás, a szalonnát elhagyhatod belőle, és a tarját karajra is cserélheted.
Tepsis sült
Hozzávalók:
- 80 dkg tarja
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5-6 nagy szem krumpli
- 10 dkg húsos szalonna
- 3 paprika
- 4 nagy paradicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 kis fej lilahagyma
- 2 evőkanálnyi kakukkfű
- 2 evőkanálnyi mustár
- 1 cukkini
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
Kezdd a krumplikkal. Hámozd meg őket, vágd karikára, és enyhén sós vízben főzd meg egy kicsit, de ne legyenek túl puhák. A zöldségeket mosd át, majd kockázd fel őket. Egy kisebb tálba tegyél némi olajat, nyomj bele két fokhagymát, őrölj bele egy kis borsot, keverd bele a mustárt. A húsokat sózd be, majd kend be mindkét oldalukat a mustáros-olajos páccal.
Ha a krumpli már félkemény, végy elő egy tepsit, tégy az aljába alufóliát, kenj szét rajta némi olívaolajat, majd rendezd el benne egyenletesen a karikákra vágott krumplit. Ezután szórd szét rajta a felkockázott-karikázott zöldségeket, hagymákat, vágd egyenletes darabokra a szalonnát, és azt is szórd szét, majd a tetejére jöhetnek a húsok. Előmelegített sütőbe told be így az egészet, majd - ha a hús már kapott egy kis kérget - tíz perc elteltével fedd le alufóliával, és úgy süsd jó 30-40 percig, amíg a tarja szépen át nem sül.
Isteni omlós, fűszeres húsok!
Szereted a nem túl könnyű, de annál finomabb húsos fogásokat? Nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- magyaros
- húsételek
Az eredeti Bakonyi sertésszelet

- só
- sült csirke