Tepsis csirkecomb vele sült zöldségekkel: a fokhagymás páctól igazán fenséges
A zöldségekkel sült tepsis csirkecomb univerzális fogás, mindenki szívesen tünteti el a tányérról. Jól eltalált fűszerezéssel ünnepi étel is lehet.

csirkecomb-zoldsegekkel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkecomb univerzális recept, ami senkinek nem hiányozhat a repertoárjából, és mindig lehet rajta variálni egy kicsit. A fokhagymás pác remek ízt ad a húsnak. Érdemes a csirkével együtt sütni a zöldségeket is, hogy átvegyék a csodás ízeket. Így ráadásul külön köretet sem kell készíteni. Az alsó- és a felsőcomb is remek választás. 

Tepsis zöldséges csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirke alsócomb
  • 40 dkg krumpli
  • 15 dkg koktél paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, köménnyel, pirospaprikával. Kend be vele a combokat, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. 

A krumplit pucold vagy dörzsöld meg, vágd ketté, a hagymát karikázd fel, a paradicsomot is elfelezheted, majd rendezd a zöldségeket zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd hozzá a húst, szórd meg petrezselyemmel, öntsd le a maradék páclével és kevés vízzel. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Ha a combba könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, és szép piros a bőre, kiveheted a sütőből. 
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű. 

Ezt is szeretjük