Színes, szaftos tepsis zöldségek és gyümölcsök: fejedelmi köret nem csak húsok mellé
Bő olaj helyett süsd tepsiben a finomabbnál finomabb zöldségeket, sőt pakolj melléjük az ősz kedvenc gyümölcseiből is!

oszi-tepsis-zoldsegek
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nőies, elegáns és idén nagyon divatos: így viseld az angol csipkét »

Méregtelenít és felturbózza a kollagéntermelést: a noni igazi bőrszépítő szupergyümölcs »

A legnőiesebb szettek 50 felett: a blézertől lesz igazán csinos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütőtök, édesburgonya, körte: külön-külön is finomak, hát még egy tepsibe pakolva! Még most is bőven válogathatsz az egészséges, friss, zamatos zöldségek és gyümölcsök közül, ha izgalmas köretet készítenél. Fontos, hogy olyan hozzávalókat szedj össze, amik nagyjából ugyanannyi idő alatt puhulnak meg. Ha a zöldségekre és a gyümölcsökre feta sajtot is morzsolsz, akár könnyű vacsoraként is tálalhatod.

Tepsis zöldségek és gyümölcsök

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 0.5 db sütőtök
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 db körte
  • 1 db alma
  • 1 db lila hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
  • pekándió (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a lila hagymát pucold meg, a kelbimbó külső héját szedd le. A gyümölcsöket és a tököt nem kell meghámozni, ha nem hibás a héjuk. Vágd nagyjából azonos nagyságú darabokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd terítsd szét benne a zöldségeket és a gyümölcsöket.

 

Locsold meg olajjal, egy-két evőkanál vízzel, és szórd meg sóval, borssal, köménnyel. Tedd a tepsibe a fokhagymákat, sőt pekándióval is fokozhatod az élvezetet. Óvatosan keverd össze a kezeddel, majd told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 35-40 percig. Félidőben forgasd át mindet, hogy egyformán piruljanak. Amikor a zöldségek és a gyümölcsök megpuhulnak, a szélük barnulni kezd, vedd ki a sütőből. Ha a tök kicsit hűl, hámozd meg.
Nem a megszokott, mégis nagyon finom! A tepsiben sült répacsíkok parmezánnal megbolondítva fantasztikusak.

Ezt is szeretjük