Színes, szaftos tepsis zöldségek és gyümölcsök: fejedelmi köret nem csak húsok mellé
Bő olaj helyett süsd tepsiben a finomabbnál finomabb zöldségeket, sőt pakolj melléjük az ősz kedvenc gyümölcseiből is!

oszi-tepsis-zoldsegek
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Furán tette fel a műszempillát, gyönyörű mandulavágású szemeket kapott: a sminkesek is gyakran bevetik ezt az egyszerű trükköt »

Nem tökéletes az alakjuk, de taníthatnák a nőiességet: 3 nő 50 felett, aki csodásan öltözködik »

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütőtök, édesburgonya, körte: külön-külön is finomak, hát még egy tepsibe pakolva! Még most is bőven válogathatsz az egészséges, friss, zamatos zöldségek és gyümölcsök közül, ha izgalmas köretet készítenél. Fontos, hogy olyan hozzávalókat szedj össze, amik nagyjából ugyanannyi idő alatt puhulnak meg. Ha a zöldségekre és a gyümölcsökre feta sajtot is morzsolsz, akár könnyű vacsoraként is tálalhatod.

Tepsis zöldségek és gyümölcsök

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 0.5 db sütőtök
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 db körte
  • 1 db alma
  • 1 db lila hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
  • pekándió (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát és a lila hagymát pucold meg, a kelbimbó külső héját szedd le. A gyümölcsöket és a tököt nem kell meghámozni, ha nem hibás a héjuk. Vágd nagyjából azonos nagyságú darabokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd terítsd szét benne a zöldségeket és a gyümölcsöket.

 

Locsold meg olajjal, egy-két evőkanál vízzel, és szórd meg sóval, borssal, köménnyel. Tedd a tepsibe a fokhagymákat, sőt pekándióval is fokozhatod az élvezetet. Óvatosan keverd össze a kezeddel, majd told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 35-40 percig. Félidőben forgasd át mindet, hogy egyformán piruljanak. Amikor a zöldségek és a gyümölcsök megpuhulnak, a szélük barnulni kezd, vedd ki a sütőből. Ha a tök kicsit hűl, hámozd meg.
Nem a megszokott, mégis nagyon finom! A tepsiben sült répacsíkok parmezánnal megbolondítva fantasztikusak.

Ezt is szeretjük