Tepsiben sült omlett füstölt sonkával: reggelire vagy vacsorára nem is kell finomabb
Tepsiben sütve egészen újfajta élmény az omlett: készítsd sajttal és füstölt sonkával!
A sonkával és sajttal sült tepsis omlett reggelire vagy vacsorára tökéletes választás. A serpenyős változattól eltérően ennek az ételnek az állaga sokkal szilárdabb, és hasonlóan lehet szeletelni, mint a süteményt. Még finomabb lesz, ha újhagymát is karikázol mellé.
Tepsis sonkás omlett
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg füstölt, főtt sonka
- 10 dkg cheddar sajt
- 6 tojás
- 3.5 dkg reszelt parmezán
- 1 szál újhagyma
- 0.5 dl tejszín
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Egy nagyobb tálba üsd bele a tojást, add hozzá a tejszínt, és kézi habverővel keverd egyneműre. Szórd meg sóval, borssal, és add hozzá a reszelt parmezánt.
A sonkát kockázd fel, a cheddar sajtot reszeld le. Egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, pakold bele a sonkakockákat és a reszelt sajt felét. Öntsd rá a tojásos keveréket, szórd meg a tetejét felkarikázott újhagymával, és told 180 fokos sütőbe 25 percre, amíg a tojás aranyszínűre sül. Amikor kivetted a sütőből, még forrón szórd rá a reszelt sajt másik felét, és várd meg, hogy ráolvadjon. Kockákra vágva tálald.
Különleges reggeli a kapros, cukkinis gofri is: sós változatban is ízleni fog.
Puha kapros-cukkinis gofri: a legjobb meleg reggeli
Egy ráérősebb reggelen érdemes nekiállni a gofrisütésnek, ráadásul, ha nagy adagot keversz be belőle, több napig élvezheted!
ElolvasomKép: Lauri Patterson / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció