Egészben sült tepsis röszti: így készítik Svájcban a híres fogást
A rösztit eredetileg egészben, tepsiben sütik meg. Ha marad belőle másnapra, azt utólag, serpenyőben piríthatod ropogósra.

tepsis roszti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mennyei alpesi reszelt krumplis fogás, a röszti egyben sül tepsiben. Ha reggelire szánod, süsd meg előre, tedd be a hűtőbe, és másnap serpenyőben pirítsd át. Tálald fokhagymás tejföllel vagy lila hagymával.

Egészben sült tepsis röszti

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, reszeld le, és adj hozzá egy evőkanál citromlevet, hogy meg ne barnuljon. Helyezd egy konyharuhába, így csavard ki belőle a vizet, majd pottyantsd egy tálba. Sózd, borsozd. A vajat olvaszd fel, és keverd el jól a krumplival. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Fedd le a tetejét is papírral, helyezz rá nehezéket, és 175 fokos sütőben süsd egy órát. A végén vedd le a tetejéről a papírt, hogy ropogósra piruljon. Ha nem azonnal fogyasztod, tedd be a hűtőbe, és másnap adagonként kevés olajon serpenyőben pirítsd át.

A rösztihez hasonló módon készül a mindenki által szeretett tócsni, ami édeskrumplis változatban is fenséges.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük