Húsmentes fasírt tepsiben, sokféle zöldségből: sajt olvad a közepébe
Többféle zöldség felhasználásával is készítheted ezt az isteni sajtos, tepsis zöldségfasírtot.

Zöldségfasírt nem csak egyféle hozzávalóból készülhet: ebbe a receptbe több termény is kerül, ettől lesz színes, vitamindús és nagyon finom. Külön öröm, hogy a masszába reszelt sajt is kerül, amely lágyra olvad sütés közben. Tepsiben készítve olajjal sem szívja majd meg magát, így még egészségesebb és gyomorkímélőbb.
Tepsis, sajtos zöldségfasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 8 dkg liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 1 fej brokkoli
- 1 pritaminpaprika
- 1 paradicsom
- 1 hagyma
- 1 csokor zellerzöld
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, a darabokat felezd el, és sós vízben két perc alatt főzd őket roppanósra.
Közben a hagymát és a paprikát aprítsd fel, és keverd el egy tálban. A paradicsomot felezd el, a húsát kanállal kapard ki, a héját vágd apróra, és add a hagymához és a paprikához. Az előfőzött brokkolit is vágd apró darabokra, és keverd a zöldségekhez. Add hozzá a felaprított zellerzöldet a szárával és a leveleivel együtt, majd üsd bele a tojásokat, és forgasd össze. Szórd meg sóval, borssal, és kanalazd bele a lisztet és a reszelt sajtot. Fakanállal vagy kézzel dolgozd össze.
Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a papírt pedig kend meg kis olívaolajjal. A zöldséges masszából fakanállal halmozz adagokat a tepsibe, a tetejüket is kend meg kevés olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt süsd őket ropogósra.
Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne
Ez a curry egy illatos, krémes és tartalmas indiai fogás, amely rengeteg fehérjét és még annál is több rostot tartalmaz!
ElolvasomKép: AmalliaEka / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- krumpli
- brokkoli
Tepsis zöldségek olvadt sajttal: krumpli és brokkoli sül egybe

- fasírt
- vegetáriánus