Húsmentes fasírt tepsiben, sokféle zöldségből: sajt olvad a közepébe

Többféle zöldség felhasználásával is készítheted ezt az isteni sajtos, tepsis zöldségfasírtot.

Tepsis, sajtos zöldségfasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zöldségfasírt nem csak egyféle hozzávalóból készülhet: ebbe a receptbe több termény is kerül, ettől lesz színes, vitamindús és nagyon finom. Külön öröm, hogy a masszába reszelt sajt is kerül, amely lágyra olvad sütés közben. Tepsiben készítve olajjal sem szívja majd meg magát, így még egészségesebb és gyomorkímélőbb.

Tepsis, sajtos zöldségfasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 fej brokkoli
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 csokor zellerzöld
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a darabokat felezd el, és sós vízben két perc alatt főzd őket roppanósra.

Közben a hagymát és a paprikát aprítsd fel, és keverd el egy tálban. A paradicsomot felezd el, a húsát kanállal kapard ki, a héját vágd apróra, és add a hagymához és a paprikához. Az előfőzött brokkolit is vágd apró darabokra, és keverd a zöldségekhez. Add hozzá a felaprított zellerzöldet a szárával és a leveleivel együtt, majd üsd bele a tojásokat, és forgasd össze. Szórd meg sóval, borssal, és kanalazd bele a lisztet és a reszelt sajtot. Fakanállal vagy kézzel dolgozd össze.

Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, a papírt pedig kend meg kis olívaolajjal. A zöldséges masszából fakanállal halmozz adagokat a tepsibe, a tetejüket is kend meg kevés olívaolajjal, és 200 fokon 20 perc alatt süsd őket ropogósra.

 

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Ez a curry egy illatos, krémes és tartalmas indiai fogás, amely rengeteg fehérjét és még annál is több rostot tartalmaz!

Elolvasom

Kép: AmalliaEka / Getty Images

Ezt is szeretjük