Ropogós tócsni reszelt sajttal a tésztájában: önmagában is kiadós

A sajtot a tócsni tésztájába is reszelheted, így igazán ropogós és szaftos ételt varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt.

Reszelt sajtos tócsni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A reszelt sajtos tócsni külseje ropogós, míg belül puha, omlós és szaftos. Az elkészítésében semmi ördöngösség nincs: a megszokott módon állítsd össze és fűszerezd a kis lepényeket, de a krumpli egy részét sajttal helyettesítsd.

Reszelt sajtos tócsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 65 dkg krumpli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, és néhány percig hagyd állni, amíg levet ereszt. Tíz percnél tovább semmiképp ne hagyd magára, mert hamar megfeketedik! Nyomkodd ki belőle a vizet, majd add hozzá a reszelt sajtot, a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát, valamint a frissen őrölt borsot, és dolgozd jól össze. Egy serpenyőben hevíts olajat. A krumplis masszából készíts kis lepényeket, és közepes lángon oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra és ropogósra. Ha elkészültek, szűrőlapáttal szedd ki és papírtörlőn szárítsd meg őket. Szaftos húsok mellé vagy önmagában, tejföllel tálald.

Kiadós és nagyon finom vörösboros sertéspörkölt: sok hagymától lesz sűrű a szaftja

A pörkölt igazi magyaros étel, mely akkor tökéletes, ha a szaftja jó sűrű, tunkolni való.

Elolvasom
Ezt is szeretjük