A legfinomabb sajtos rizskrokett: akár maradék főtt rizsből is készítheted

Ne csak krumpliból készíts krokettet, rizsből is kiváló lesz a végeredmény! Ráadásul kétféle sajt is kerül bele.

sajtos-rizskrokett
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krokett különleges köret sültek, szaftos húsok mellé. Próbáld ki a rizses változatot is! Akár maradékból is készítheted, úgy még gyorsabban végzel. Érdemes kétféle sajttal és kedvenc zöldfűszereddel feldobni. Melegen még nyúlós benne a sajt, kívül pedig jó ropogós a bunda. Ha marad belőle, szószokkal önmagában is kiváló. 

Sajtos rizskrokett receptje

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • 12 db zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A rizst rakd egy lábosba, és sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Közben többször kevergesd meg. Akkor jó, ha puha, de pergős, és már nincs rajta víz. Várd meg, míg legalább langyosra hűl. Keverd össze a tojással, az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt parmezánnal, és ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Jól dolgozd össze, majd formázz a masszából gombócokat úgy, hogy mindegyikbe rejts kevés sajtot. 
Forgasd a golyókat zsemlemorzsába, majd forró olajban süsd aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
A rizses és a krumplis mellett a sonkás krokettet is érdemes kipróbálni. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük