Tepsis paradicsomos csirkemell sok sajttal: szaftos, omlós fogás
A tepsis paradicsomos csirkemell sajttal a tetején hamar elkészülő, isteni vacsoraétel, de akár hétvégi főfogás is lehet.

paradicsomos-sajtos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is szereted a mozzarella és a paradicsom kettősét, ezt a fejedelmi csirkemelles vacsorát nem hagyhatod ki. Mielőtt a sütőbe helyezed a csirkét, piríts kérget a hússzeletek két oldalára, így az értékes nedvek nem fognak távozni a húsból.

Tepsis sajtos-paradicsomos csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre. Dörzsöld be a húst sóval és borssal, szórj rá szárított bazsalikomot, oregánót, locsold meg egy kevés olajjal, és legalább fél órát pihentesd a hűtőben.

A koktélparadicsomokat vágd félbe, a mozzarellát szeleteld fel. A csirkét szedd ki a pácból, és csepegtesd le. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd bele a hússzeleteket, és süss kérget rájuk oldalanként négy-öt perc alatt. Ezután helyezd a csirkemelleket egy tepsibe. A
tetejükön oszd el a paradicsomokat, majd az egészet fedd be a sajttal. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd puhára körülbelül 30-40 perc alatt.
Köretként zöldséges rizst és házilag eltett céklát fogyaszthatsz hozzá.

Ezt is szeretjük