Sütőben sült sajtos krumpli sok tejföllel és baconnel
Egyszerű és finom fogás
A tepsis sajtos krumpli több mint köret, igazi ínycsiklandó fogás.
- Divatos, nőies szandálok, melyek nagy melegben is kényelmesek: sikkes darabok árakkal »
- Hatékony súlyzós edzés otthonra, ami szépen kidolgozza a hasizmokat: ha csak 15 szabad perced van naponta, ezt a módszert válaszd »
- Nőies és elegáns is lehet a haspóló, ha így viseled: nem csak a vagány szettekhez passzol »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
A tepsis sajtos rakott krumpli egyszerre krémes és ropogós, önmagában is megállja a helyét. Mindenféle konyhai múlt nélkül is elkészítheted. Jó akkor is, ha fáradtság gyötör, vagy egyszerűen csak nem akarod az egész délelőttöt a konyhában tölteni. Kínálj hozzá friss salátát!

Tepsis sajtos krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg bacon
- 3 dl tejföl
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit tedd fel héjában főni annyi vízbe, amennyi ellepi. Amikor felforr, dobj hozzá kevés sót. Ha félig puha, pucold meg, és vágd fél centi vastag szeletekre. A bacont olvaszd a zsírjára, dobd hozzá a karikákra vágott hagymát, és dinszteld üvegesre. Rakd hozzá a krumplit is, és forgasd össze pár perc alatt.
Egy tűzálló tálat kenj ki olajjal, hintsd meg zsemlemorzsával, és rendezd el benne a krumplis keverék felét. Sózd, borsozd ízlés szerint, kenj rá kevés tejfölt. Újabb krumplis réteg következik, majd arra öntsd a maradék tejfölt, és szórd meg alaposan reszelt sajttal. Told a tűzálló tálat előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra. Közben figyeld, nehogy megégjen a sajt.
Még több recept