Tepsis sajtos csirkemell: ha így sütöd, nem szárad ki a hús
Ne gondolkozz tovább a holnapi főételen! A tepsis sajtos csirkemell egyszerű, mégis fejedelmi fogás.

Tepsis sajtos csirkemell: ha így sütöd, nem szárad ki a hús
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Visszatérő, bosszantó pattanások a testen: ezt kell tenned, hogy megszabadulj tőlük »

5 cipőfazon, ami igazán divatos lesz idén ősszel: ezeket érdemes az üzletekben keresned »

Leradírozzák a zsírt és javítják a tartást: hátizomgyakorlatok, amikhez csak két palack kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában töltened a nagy melegben, válaszd a zamatos tepsis sajtos csirkemellet. Az ebédkészítés nem tart röpke egy óránál tovább. A végeredmény pedig kellemesen szaftos lesz. Ameddig a hús sül, dobj össze ízlés szerint köretet, a rizs és a krumplipüré is minden formában illik hozzá. Kard Éva receptje neked is be fog jönni.

Tepsis sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csirkemellfilé
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 póréhagyma
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet tetszés szerint csíkozd fel, sózd, borsozd, add hozzá a szószokat, az olaj felét, majd keverd alaposan össze. Tedd félre egy kicsit, hogy az ízek jól átjárják. Addig hevítsd fel egy serpenyőben a maradék olajat és a vajat, majd add hozzá a karikákra vágott póréhagymát, és kezdd el párolni. Ízlés szerint sózd és szórd meg kevés őrölt borssal.

Amikor a hagyma kellően megpárolódik, egyenletesen terítsd egy kisebb sütőformába. Öntsd rá a tejszínt, helyezd rá az előzőleg befűszerezett csirkemellcsíkokat. Rakd a sütőbe, és 170 fokon addig süsd, amíg a hús kezd kifehéredni. Ekkor vedd ki a sütőből, szórd meg a reszelt füstölt sajttal, tedd vissza, és süsd még körülbelül 15-20 percig, amíg szép piros nem lesz.

Ezt is szeretjük