Tepsis krumplipogácsa egyszerű gyúrt tésztából: se élesztő, se sütőpor nem kell hozzá

A krumplipogácsa könnyen elkészíthető, olcsó, és akármennyit készítesz belőle, mind el fog fogyni.

Tepsis krumplipogácsa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szegény ember pogácsájaként is szokták emlegetni ezt az egyszerű, házias tepsis krumplipogácsát, mivel szerény hozzávalókból, olcsón készül. Módosabb házaknál néha zsírban sütötték ki, de általában sütőben készül, így alig kell hozzá zsiradék, és a gyomrot sem terheli meg.

Tepsis krumplipogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 50-60 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál zsír (vagy 2,5 evőkanál vaj)
  • 2 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel és főzd meg. Ha kész, szűrd le, még melegen sózd meg, törd át és hagyd kihűlni. A szoba-hőmérsékletű krumplihoz keverj hozzá fél kiló lisztet, a tojást, és a zsírt vagy a puha vajat. Gyúrd össze. Ha szükséges, még adagolj bele lisztet, a pontos mennyiség a krumpli fajtájától is függ. Az összegyúrt tésztát lisztezett felületen nyújtsd egy centi vastagra. Pogácsaszaggatóval szaggasd ki, és sorakoztasd fel egy papírral kibélelt gáztepsiben. 200 fokos sütőben 20 perc alatt süsd őket pirosra.

Fokhagymás kenyér sok sajttal: sütőben pirul ropogósra

A fokhagymás kenyér ilyenkor, a téli időszakban esik a legjobban, és ha igazi ínyenc vagy, akkor legközelebb ezt készítsd egy melengető krémleves mellé!

Elolvasom

Kép: VeselovaElena / Getty Images

Ezt is szeretjük