A legfinomabb tepsis krumpli pecsenyezsíron sütve: akár ünnepi köret is válhat belőle
A pecsenyezsíron sült tepsis krumplit imádni fogják azok, akik szeretik a régi, hagyományosabb fogásokat.
Tepsis krumplit számtalan formában készíthetsz: a sokféle recept között érdemes helyet adnod a pecsenyezsíron sült változatnak is. Nagyanyáink még tudták, hogy a hússütés után visszamaradt zsírt vétek kiönteni, hiszen sokféle egyéb étel lesz sokkal finomabb tőle. Az így készült tepsis krumpli talán nem diétás, cserébe azonban olyan finom, hogy még sokáig fogjátok emlegetni.
Tepsis krumpli pecsenyezsíron
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sárga krumpli
- 50 dkg pecsenyezsír
- 1.5 teáskanál kakukkfű
- 1.5 teáskanál pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, és vágd félbe vagy negyedekbe. Ha vékony héjú sárga krumplit használsz, nem kell meghámozni őket. A megszárogatott krumplikat szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és kakukkfűvel, és forgasd jól össze.
Egy tepsit vastagon kenj ki pecsenyezsírral. Egyengesd el benne a krumplikat, és told a tepsit 200 fokos sütőbe. Fél óra elteltével keverd át, hogy egyenletesen piruljanak, és süsd további fél órát. Amikor készen vannak, szedd ki őket egy külön tálra, és frissen kínáld.
A krémes krumplifelfújtból is válhat ünnepi fogás: így készítve lesz különleges.
Kép: BURCU ATALAY TANKUT / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept