A legfinomabb tepsis krumpli pecsenyezsíron sütve: akár ünnepi köret is válhat belőle
A pecsenyezsíron sült tepsis krumplit imádni fogják azok, akik szeretik a régi, hagyományosabb fogásokat.
Tepsis krumplit számtalan formában készíthetsz: a sokféle recept között érdemes helyet adnod a pecsenyezsíron sült változatnak is. Nagyanyáink még tudták, hogy a hússütés után visszamaradt zsírt vétek kiönteni, hiszen sokféle egyéb étel lesz sokkal finomabb tőle. Az így készült tepsis krumpli talán nem diétás, cserébe azonban olyan finom, hogy még sokáig fogjátok emlegetni.
Tepsis krumpli pecsenyezsíron
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sárga krumpli
- 50 dkg pecsenyezsír
- 1.5 teáskanál kakukkfű
- 1.5 teáskanál pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplikat alaposan mosd meg, és vágd félbe vagy negyedekbe. Ha vékony héjú sárga krumplit használsz, nem kell meghámozni őket. A megszárogatott krumplikat szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és kakukkfűvel, és forgasd jól össze.
Egy tepsit vastagon kenj ki pecsenyezsírral. Egyengesd el benne a krumplikat, és told a tepsit 200 fokos sütőbe. Fél óra elteltével keverd át, hogy egyenletesen piruljanak, és süsd további fél órát. Amikor készen vannak, szedd ki őket egy külön tálra, és frissen kínáld.
A krémes krumplifelfújtból is válhat ünnepi fogás: így készítve lesz különleges.
Krémes, baconös krumplifelfújt: maradék püréből is elkészítheted
Turbózd fel egy kicsit a krumplipürét, és süsd meg muffinsütőben! A felfújt étvágygerjesztő, és eteti magát.
ElolvasomKép: BURCU ATALAY TANKUT / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció